Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Campanie antidrog in liceele brailene

* aceasta va fi sustinuta in cadrul proiectului "A invata sa te cunosti este prima dintre griji * acesta se va derula pe o perioada de 11 luni si are un buget de peste 75.000 euro * conform unui studiu al Asociatiei Psihiatrilor din Romania, aproximativ 88% dintre tineri au consumat alcool si 2% au incercat diverse droguri

Fundatia Euro 21 a lansat ieri, 27 ianuarie, la Grupul Scolar Industrial "C.D.Nenitescu", proiectul "A invata sa te cunosti este prima dintre griji", finantat de Uniunea Europeana. Proiectul este derulat pe o perioada de 11 luni, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului si Autoritatea de Sanatate Publica Braila. Proiectul are un buget total de 75.063 euro, din care 64.759 euro reprezinta finantarea europeana. Obiectivul general vizeaza dezvoltarea si promovarea serviciilor comunitare de sanatate mintala oferite elevilor, cadrelor didactice si coordonatorilor de proiecte sau programe educative din liceele judetului Braila.

Statistici ingrijoratoare

Acest proiect a avut ca punct de plecare statisticile ingrijoratoare la nivel national, conform carora la varste tot mai mici apar tulburari din categoria depresiei, suicidului, deviatiei sexuale, anorexiei, dezvoltarii comportamentului agresiv. Conform Studiului National privind consumul de tutun, alcool si droguri elaborat de Asociatia Psihiatrilor din Romania, aproximativ 88% dintre tinerii aflati la varsta adolescentei au consumat bauturi alcoolice, 52% au experimentat starea de ebrietate, 5,5% au consumat tranchilizante si sedative fara prescriptie medicala, 3% au combinat aceste pastile cu alcool, 2% au inhalat droguri sau substante similare. In acest context, prin proiectul sus mentionat se va desfasura o ampla campanie de informare in liceele brailene privind consumul sau abuzul de substante nocive, cuma ar fi alcoolul, tutunul, drogurile, comportamentele de risc, dependenta de substante psiho-active, metode de mentinere a echilibrului fizico-mintal. Scopul acestei campanii este cresterea gradului de informare in problematica sanatatii mintale a liceenilor din judetul Braila. Proiectul va antrena in activitatile sale si tineri cu probleme de sanatate mintala, asistati in Serviciul Social Integrat Elpida al D.G.A.S.P.C. Braila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii