Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Campania «Citostatice pentru Cristi». La Liceul «Sebastian» s-a făcut chetă

Ieri, la redacţia cotidianului "Obiectiv - Vocea Brăilei" s-au prezentat mai multe persoane, care au făcut donaţii în bani pentru elevul-model de la Liceul Pedagogic "D. P. Perpessicius", Cristian Filip. Până în acest moment, s-au strâns 1.010 lei şi 200 euro. Cristi are nevoie URGENTĂ de 22.000 euro pentru a-şi achita intervenţia chirurgicală şi tratamentul cu citostatice pe care-l urmează la o clinică din Turcia, "Aci Badem".
Patru dintre brăilenii care au venit ieri la redacţie pentru a-l ajuta pe adolescent să strângă suma necesară au dorit să-şi păstreze anonimatul. Donaţiile au fost în valoare de: 100 lei, 20 lei, 10 lei şi încă 10 lei. Toţi i-au transmis lui Cristi multă sănătate şi şi-au îndemnat semenii să le urmeze exemplul.
O altă donaţie a venit din partea unui elev de 14 ani, de la Colegiul Naţional "Nicolae Bălcescu". Este vorba de Teodor Botoşineanu, care a aflat despre cazul umanitar din ziar şi a vrut să-şi ajute colegul de "generaţie", întrucât şi el este tot în clasa a IX-a. A dat 100 lei.
Şi Anca Varga, o brăileancă sensibilizată de povestea tristă a adolescentului, a călcat pragul redacţiei şi a lăsat suma de 200 euro. I-a transmis băiatului "Însănătoşire grabnică!" şi să se întoarcă repede la şcoală, pentru că viaţa de licean este foarte frumoasă.
Profesorii Liceului Teoretic "Mihail Sebastian" din municipiu au dorit să-şi arate solidaritatea faţă de elevul de nota 10 al Brăilei. Au făcut chetă şi au strâns suma de 170 lei, bani pe care i-au lăsat la redacţia noastră, alături de toate gândurile lor bune pentru Cristi.
Numai ieri, s-au făcut donaţii în cuantum de 410 lei şi 200 euro. Suma totală strânsă la sediul nostru de la începutul campaniei umanitare şi până în prezent este de 1.010 lei şi 200 euro.
Vă reamintim că adolescentul Cristian Filip se află acum într-o clinică din Istanbul (Turcia), "Aci Badem", unde urmează un tratament cu citostatice, după ce a suferit o intervenţie chirurgicală în urmă cu aproximativ o săptămână, operaţie ce i-a salvat viaţa. Acum, familia băiatului are nevoie URGENTĂ de suma de 22.000 euro pentru a achita serviciile medicale, iar "deadline-ul" este la finalul acestei săptămâni.
Cotidianul "Obiectiv - Vocea Brăilei" a decis să demareze o campanie de strângere de fonduri, pentru ca elevul-model de la "Perpessicius" să se întoarcă în România şi să-şi continue tratamentul aici. Conturile bancare în care se pot face donaţii sunt deschise pe numele Filip Nicolae, tatăl lui Cristi:
- RO74RZBR0000060015758942 - deschis la Raiffeisen Bank
- RO18CECEC001946229018440 - deschis la CEC
Pentru că este URGENT, cei care vor să facă donaţii direct la redacţie se pot prezenta DOAR în săptămâna 16 - 20 noiembrie 2015, la sediul cotidianului "Obiectiv", din strada Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2, programul fiind zilnic, 10.00 - 17.00. Numele donatorilor şi sumele donate vor fi făcute publice în ediţiile de a doua zi.

 
Categorie articol: 

Comentarii