Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Calduri ucigatoare

In ultimele 24 de ore, la Serviciul de Ambulanta Judetean Braila au fost inregistrate 173 de apeluri, oamenii cu diverse afectiuni solicitind ingrijiri medicale la domiciliu. In ciuda recomandarilor medicilor, unii dintre braileni au iesit totusi in oras la orele amiezei, 13 dintre acestia lesinind chiar pe strada. Medicii de la ambulanta au acordat primul ajutor celor 13 persoane care nu s-au mai putut tine pe picioare din cauza temperaturilor de aproape 40 de grade. Pentru a nu isi pune sanatatea si chiar viata in pericol, populatia trebuie sa consume multe lichide, iar alimentatia sa se bazeze, preponderent, pe fructe si legume. Se va evita circulatia pe in perioadele de virf ale caniculei sau, daca este absolut necesar, se va folosi imbracaminte usoara si palarii de protectie pe cap. In zilele cu temperaturi extreme este interzis consumul de bauturi alcoolice si cafea.
Daca initial meteorologii au dat atentionarea cod galben valabila in Muntenia, sudul si estul Moldovei si vestul Dobrogei pina simbata, ulterior aceasta s-a mai prelungit cu o zi, pina duminica dupa-amiaza pentru noua judete din sudul si estul tarii si municipiul Bucuresti, inclusiv Braila. In aceste zone, temperatura a atins frecvent 37 de grade Celsius, iar indicele de confort termic a depasit pragul critic de 80.
In judetele Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Constanta, Tulcea, Braila, Galati, Buzau, Ilfov si Municipiul Bucuresti, valorile termice maxime s-au situat frecvent in jurul valorii de 37 de grade. De astazi, mercurul termometrelor se va opri la valori mult mai suportabile.

Ucisi de caldura

Gheorghe R., in virsta de 60 de ani, din comuna Zavoaia, a fost gasit fara suflare pe un cimp situat in afara localitatii. In dimineata zilei de 15 august, la ora 7.30, un localnic a sesizat la Politie ca a descoperit cadavrul unui barbat. Echipa de cercetare care s-a deplasat la fata locului a stabilit identitatea victimei, cunoscuta cu afectiuni medicale cronice. Barbatul se afla pe cimp, pe malul unui canal pentru desecarea apei, pentru a taia papura.
In noaptea de 16 august, un batrin in virsta de 73 de ani, din satul Liscoteanca a avut aceeasi soarta. La ora 2.40, agentii de la Postul de Politie Bordei Verde au fost sesizati ca localnicul Constantin G. este decedat in curtea locuintei sale. Oamenii legii au mers la locul indicat si au constatat ca pe cadavru nu sint urme vizibile de violenta. In ambele cazuri s-a luat masura transportarii corpurilor neinsufletite la morga pentru efectuarea necropsiei si stabilirea cu exactitate a cauzei decesului.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii