Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Calcat de compresor

Strivit de un utilaj terasier de 7 tone - asa si-a gasit sfirsitul, joi seara, pe DN 23, in zona localitatii Corbu Nou, un muncitor in virsta de 49 de ani, care a fost calcat chiar de colegul sau de munca. Victima statea pe un scaun lateral, exterior cabinei, care s-a rupt din sudura in timpul mersului, barbatul cazind chiar sub roata si decedind pe loc.
Echipa de pe utilajul terasier, formata din doi galateni, lucrase toata ziua pe Drumul National 23, pentru tasarea soselei proaspat astfaltate, intre Corbu Nou si Gulianca. Pe inserat, cind au terminat treaba, cei doi se indreptau catre baza cind, pe neasteptate, scaunul atasat utilajului, in afara cabinei, s-a rupt din sudura, iar barbatul care statea in el s-a prabusit pe sosea, chiar sub rotile masinariei. Soferul a observat cum colegul sau dispare sub roata, insa n-a putut opri la timp utilajul de sapte tone, care a trecut peste barbat, facindu-l una cu asfaltul. Omul a coborit din cabina, pentru a vedea ce s-a intimplat si a fost socat sa-si vada colegul strivit, mort pe loc. "S-a rupt scaunul de acolo si a cazut sub roata. Am vazut cum s-a intimplat asta, sub ochii mei s-a rupt, am frinat, am tras stinga sa-l evit, dar n-am mai putut, n-am mai putut! Colegul meu, sa-l omor eu...", ne-a spus Mihai Tocu, soferul utilajului, extrem de afectat de incident.
Circulatia in zona a fost blocata timp de circa trei ore. O echipa formata din politisti si reprezentanti ai Inspectoratului Teritorial de Munca, sub coordonarea procurorului criminalist, au demarat o ancheta, pentru a stabili exact cauzele accidentului, in cauza fiind intocmit dosar penal. Verificarile facute cu etilotestul de catre politistii sositi la fata locului au indicat ca soferul era baut. "Cu ocazia testarii cu aparatul etilotest, a rezultat ca cel care conducea utilajul avea o alcoolemie de 0,51 miligrame pe litru alcool pur, in aerul expirat. I s-au recoltat probe biologice de singe, in vederea stabilirii cu exactitate a gradului de alcoolemie", ne-a declarat subinsp. Cosmin Serbanescu, din cadrul Politiei Rutiere. In plus, s-a stabilit ca soferul nu poseda permis de conducere corespunzator categoriei din care face parte vehiculul respectiv.
"Am inceput cercetarea unui eveniment care a survenit pe un drum public, mai exact, pe DN 23 Focsani-Braila, eveniment in care a decedat un lucrator", ne-a spus la fata locului, inspector Alexandru Munteanu, din cadrul ITM Braila.
Acesta este cel de-al treilea accident de munca mortal, din acest an, la niveul judetului Braila.
Categorie articol: 

Comentarii