Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Caine mort, abandonat sub scara unui bloc

Urmele masacrului petrecut acum aproape doua saptamani, cand au fost ucise zeci de animale - ciori si caini - pe un teren viran din cartierul Radu Negru, inca mai persista in zona. Locatarii blocului L1 de pe Str. Milcov, imobil situat vizavi de maidanul unde si-au gasit sfarsitul pasarile si patrupedele, se plang ca unul dintre cainii otraviti, care a murit chiar sub scara blocului lor, nu a fost ridicat nici pana in momentul de fata. "Cadavrul acesta a inceput deja sa miroasa, de cand s-a incalzit vremea. Nu stim cum trebuie procedat si unde sa sunam, ca sa vina cineva sa-l ia. O vecina i-a rugat pe cei care ridica gunoiul sa ia si cainele mort, a oferit chiar si 5 lei unui salariat de pe masina salubritatii, insa acela a spus ca fara 10 lei nu se atinge de hoit", ne-a declarat o locatara a blocului L1.
Reamintim ca pe 17 si 18 decembrie, langa un parc de joaca pentru copii din Radu Negru au aparut circa 11 cadavre de ciori si sapte de caini. Analizele de laborator efectuate de Directia Sanitar Veterinara au stabilit ca moartea acestora a fost provocata prin otravire cu furadan. In mod normal, uciderea deliberata a animalelor fiind o infractiune pedepsita penal, Politia ar fi trebuit sa demareze o ancheta pentru identificarea faptasului. Directorul DSV Braila, Gicu Dragan, ne-a declarat, insa, ieri, ca deocamdata buletinele de analiza n-au fost solicitate oficial de catre politisti. In concluzie, ancheta fie bate pasul pe loc, fie nici macar nu fost inceputa.
In zilele producerii incidentului, cadavrele animalelor au fost ridicate de catre veterinari, pentru efectuarea analizelor de laborator. Cainele mort sub scara blocului L1 a ramas acolo, probabil din cauza ca n-a fost observat in momentul colectarii celorlalte animale otravite. Potrivit contractului incheiat cu Primaria, adunarea cadavrelor de animale de pe domeniul public intra in sarcina Asociatiei de Protectie a Animalelor si Mediului "Horez", cea care a concesionat activitatea de ecarisaj din municipiu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii