Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cadavrul brăilencei ucise în Spania nu poate fi repatriat

Cadavrul brăilencei omorâte în luna iunie în Spania nu poate fi repatriat. Deşi asta ar fi fost ultima consolare pentru familia tinerei de 23 de ani, aducerea corpului neînsufleţit în ţară nu se va putea efectua în următorii doi ani, cel puţin. Asta deoarece ucigaşul fetei nu a fost încă găsit, iar ancheta este încă în curs de desfăşurare. Deocamdată, cadavrul brăilencei a fost înhumat pe cheltuiala primăriei din localitatea în care a fost ucisă. Informaţiile cu privire la această situaţie au fost obţinute de social - democraţii din Barcelona, care, după ce au citit în cotidianul "Obiectiv" povestea tinerei ucise cu bestialitate la începutul lunii iunie, au luat legătura cu autorităţile spaniole. Aşa cum ne-au declarat atât deputatul Rizea cât şi vicepreşedintele PSD Diaspora, Geanina Boicu, membrii PSD Diaspora au încercat să strângă ei bani pentru repatrierea cadavrului, în contextul în care costurile unei asemenea acţiuni se ridică la peste 6.000 de euro, sumă care depăşeşte cu mult posibilităţile familiei rămase în Brăila. Din nefericire, social - democraţii au fost informaţi că, în următorii 2 ani cel puţin, cadavrul nu poate fi repatriat, având în vedere că ucigaşul nu a fost prins şi că ancheta este în curs de derulare. Tot ceea ce se poate face pentru liniştea sufletească a familiei este ridicarea unei cruci la mormântul în care primăria din Lleida a îngropat-o şi susţinerea unei slujbe creştin-ortodoxe.
"PSD Barcelona doreşte să transmită sincere condoleanţe şi regrete familiei Danielei Gabriela Mihalcea (...) Ca urmare a articolului apărut în publicaţia «Obiectiv Vocea Brăilei», din data de 26 septembrie 2011, Reţeaua Românească PSC şi Secretariatul PSD Diapora au făcut demersurile necesare pe lângă autorităţile competente spaniole, pentru clarificarea situaţiei în care se găseşte decedata Daniela Gabriela Mihalcea. Astfel, după intensele convorbiri purtate de către Geanina Boicu, vicepreşedinte PSD Diaspora, cu subdelegatul de Guvern Jose Angel Flores, precizăm cu părere de rău că rămăşiţele victimei nu pot fi repatriate, având în vedere că este încă în desfăşurare o anchetă pentru clarificarea circumstanţelor în care a survenit decesul. Pentru orice detalii despre acest caz rugăm familia să se pună în contact cu noi, la adresa de mail psdbarcelona@yahoo.es sau la telefon (0034)649.250.535", ne-a declarat Geanina Boicu referitor la demersurile făcute de PSD Diaspora în acest caz. Totodată, deputatul Cristian Rizea doreşte să transmită mamei fetei ucise că în cazul în care doreşte să meargă în Spania pentru organizarea slujbei religioase, atunci transportul său va fi acoperit de către acesta.
Reamintim că, aşa cum a relatat la momentul respectiv presa spaniolă, trupul neînsufleţit al tinerei a fost descoperit în faţa unui liceu din localitatea Lleida. Potrivit site-ului www.segre.com, femeia prezenta o lovitură la cap, produsă cu un corp contondent (bară de fier, o bâtă de baseball), care i-a adus sfârşitul. Descoperirea macabră a fost făcută de un distribuitor de ziare, în ziua de 9 iunie, la ora 6.50, care a alertat autorităţile. În urma cercetărilor, poliţia catalană a identificat victima, Daniela Gabriela Mihalcea, o prostituată de 23 de ani, de naţionalitate română, din Brăila, sat Olăneasca. Agenţii din echipa de cercetare au avertizat că ucigaşul ar putea fi un client al tinerei. Colegele victimei au spus că tânăra fusese luată cu maşina de un client, însă nu a mai revenit când trebuia, astfel că au alertat după câteva ore un agent de poliţie. Probabil, spune presa spaniolă, atunci fata era deja moartă în faţa liceului de pe Leander Christopher Street. Estimările preliminare medico-legale au indicat faptul că Daniela era moartă de câteva ore când a fost găsită. Poliţiştii au căutat dovezi în două containere din zonă şi au preluat şi imaginile suprinse de camerele video de la o benzinărie din apropiere, însă nu au găsit indicii care să îi ducă pe urma criminalului. Este posibil, spun anchetatorii spanioli, ca tânăra să fi fost ucisă în altă parte şi apoi cadavrul ei să fi fost aruncat în faţa liceului. La patru luni de la incident, ancheta este în desfăşurare, fiind înregistrată cu autor necunoscut. După ce a fost descoperit trupul victimei, Consiliul Local Lleida a făcut o demonstraţie în tăcere, pentru a condamna crima.
Categorie articol: 

Comentarii