Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ca să îşi păstreze locul de muncă, populaţia trebuie să facă sacrificii

"Important acum e menţinerea locului de muncă, asta e cel mai important. Ceea ce trebuie să înţelegem foarte clar acum, toate categoriile sociale, e că trecem printr-un moment dificil şi efortul pe care trebuie să îl depunem nu trebuie să vină numai de la societate la individ ci şi de la individ către societate", a comentat Pricop.

Sacrificii ca sacrificii, însă Pricop a mai precizat că, evident, Ministerul Sănătăţii, domeniu în care acesta activează, nu o să fie susus aceloraşi directive privind zilele libere forţate ca restul lumii: "Ministrul Sănătăţii a spus foarte clar că acestea nu se vor aplica la Ministerul Sănătăţii deoarece aici sunt probleme multe, nu sunt medici, nu sunt asistenţi specializaţi....Da, bineînţeles, peste tot sunt probleme, dar Sănătatea e prioritară". Pricop a ţinut să mai aducă în discuţie şi o problemă nelămurită, mai precis, de unde anume s-a tăiat din bugetul Sănătăţii la rectificarea bugetară, pentru că cetăţenii au înţeles că vor avea şi mai mult de suferit acum, la acest capitol, decât înainte: "La Sănătate s-a tăiat de la diverse programe...Adică, de exemplu, pentru vaccinarea pentru o gripă care ar putea să vină...Nu s-a tăiat de la bugetul caselor de asigurări de sănătate...Lumea trebuie să stea liniştită, acolo nu s-a umblat".

La rândul său, preşedintele interimar al PDL Brăila, Giana Pătraşcu, a ţinut să precizeze că rectificarea bugetară operată recent de către Guvern nu a fost făcută pe criterii politice şi că cetăţenii nu trebuie să îşi facă probleme de genul acesta: "E normal să fie nemulţumiri privind alocarea banilor, dar nu există ministere favorizate şi altele defavorizate. De exemplu, ministerul de la care s-a tăiat cel mai mult e cel al lui Blaga, aşa că nu e vorba că s-a luat de la PSD şi s-a dat la PDL".
Categorie articol: 

Comentarii