Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cătălin Stancu este obligat să candideze din partea USR la funcţia de primar al Brăilei

Nu-i adevărat că dacă stai degeaba nu o să realizezi nimic în viaţă! De exemplu, mă uit la Cătălin Stancu, tipul care a pus mâna pe cheile de la sediul USR şi le-a înghiţit ca să nu mai intre nimeni în partid. Să nu îi ameninţe poziţia de şef.

Cătălin Stancu nu a pus nici măcar două paie cruce de când a intrat în politică. Nu a susţinut nicio conferinţă de presă, nu a venit cu propuneri, cu idei, cu critici, cu ceva, orice, în spaţiul public.

Singura dată când a deschis gura a fost în ianuarie 2017, când a făcut scandal pentru că a dormit o noapte în maşină, în localitatea Iazu, la graniţa dintre judeţele Ialomiţa şi Brăila.

Ba nu, mint! Cătălin Stancu a mai bifat o prezenţă în spaţiul public atunci când l-a plimbat cu vaporaşul pe preşedintele USR, Dan Barna, venit în vizită la filiala brăileană.

În rest, linişte şi pace. Nici nu zic că Stancu e preşedintele unui partid care a luat procente frumuşele la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019, adică ar trebui să fie mai vocal, mai prezent în viaţa cetăţii, cu luări de poziţii pertinente pe subiecte care privesc comunitatea.

În schimb, lipsa de reacţie a lui Cătălin Stancu i-a adus avantaje. Zilele trecute, Stancu a fost ales în Biroul Naţional al USR, format din 25 de persoane. Bravo lui, felicitări!

Însă, din punctul meu de vedere, acest rezultat îl obligă pe Cătălin Stancu să facă un pas în faţă şi să îşi asume candidatura din partea USR la funcţia de primar al Brăilei.

Stancu este liderul filialei locale a USR Brăila, aşa că are datoria morală să iasă primul la bătaie cu monştrii PSD şi Pro România, nu să împingă pe altcineva în luptă, pentru ca apoi să aibă pe cine da vina în caz de eşec.

Eu unul, însă, nu îl văd pe Cătălin Stancu atât de curajos încât să candideze la Primăria Brăila.

Aş putea paria că Stancu visează să ajungă parlamentar. Motiv pentru care eu cred că Stancu va sta cu capul la cutie până la alegerile parlamentare din 2020, atunci când cu siguranţă îl vom vedea pe prima poziţie în lista USR la Senat sau la Camera Deputaţilor.

De ce să intre Cătălin Stancu în lupta pentru primărie, unde o eventuală înfrângere la scor s-ar putea să îl coste funcţia de preşedinte al USR? Nu mai bine stă Cătălin Stancu ca şoboloanul pe siloz şi aşteaptă alegerile parlamentare, acolo unde, fiind pe prima poziţie în listă, va avea garantat un post de senator sau deputat, timp de 4 ani? (Nicuşor Dan Barna)
Categorie articol: 

Comentarii