Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Căsătorie de convenienţă. Un turc şi-a găsit soţie la Brăila

poliţiştii de la Imigrări au refuzat prelungirea dreptului de şedere unui bărbat de 39 de ani, din Turcia • s-au făcut verificări şi s-a constatat că turcul a încheiat o căsătorie de convenienţă, care să îl ajute să stea pe teritoriul României

 

Un cetăţean turc s-a mutat la Brăila, după ce şi-a găsit aici soţie, numai că a avut de dat explicaţii poliţiştilor de la Imigrări. Nu prea a reuşit să îi convingă că această căsătorie a fost pe bune.

Reprezentanţii Inspectoratului General pentru Imigrări - Biroul pentru Imigrări al judeţului Brăila au refuzat prelungirea dreptului de şedere temporară pe teritoriul României unui bărbat de 39 de ani, din Turcia, în urma constatării căsătoriei de convenienţă cu o româncă. Cei doi au declarat că s-au cunoscut în luna iunie 2017, prin intermediul unei cunoştinţe, iar în luna februarie 2018, cetăţeanul din Turcia a venit în România unde, după câteva săptămâni, a fost oficializată căsătoria. Ulterior, străinul s-a prezentat, cu documentele necesare, la sediul Biroului pentru Imigrări al judeţului Brăila şi a solicitat prelungirea dreptului de şedere în scop de reîntregirea familiei. Poliţiştii de imigrări au început verificările în cazul celor doi soţi, fiind efectuate vizite la domiciliul conjugal declarat. S-au purtat discuţii cu persoane din anturajul acestora şi s-au efectuat şi alte activităţi relevante în stabilirea situaţiei reale a celor doi. “Întrebările adresate soţilor în cadrul interviului au vizat demonstrarea realităţii mariajului, cunoaşterea partenerului de viaţă, precum şi viaţa în comun a celor doi. Toate aceste aspecte au dus la concluzia că străinul a încheiat căsătoria de convenienţă, cu scopul de a eluda condiţiile de şedere pe teritoriul României şi de a obţine un document care să-i permită călătoria în alte state europene. Urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au refuzat prelungirea dreptului de şedere temporară pe teritoriul ţării noastre. Pe numele bărbatului, a fost emisă o decizie de returnare de pe teritoriul României, prin care a fost obligat să părăsească ţara în termen de 30 de zile”, au transmis poliţiştii.

Conform OUG nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, Inspectoratul General pentru Imigrări refuză prelungirea dreptului de şedere solicitat în baza căsătoriei dacă, în urma verificărilor efectuate, se constată că acea căsătorie este de convenienţă. Pentru a preîntâmpina astfel de situaţii, poliţiştii de la imigrări întreprind toate măsurile necesare pentru prevenirea, descoperirea şi combaterea acestei practici, luând în considerare atât importanţa vieţii de familie, cât şi respectarea legislaţiei în domeniul migraţiei.

 
Categorie articol: 

Comentarii