Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cămătarii din rețeaua “Sgîrcitu” au început noul an tot în arest la domiciliu

* săptămâna trecută, judecătorii Tribunalului Brăila au respins cererile inculpaților Sgîrcitu Titi și Croitoru Ion de înlocuire a măsurii preventive a arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar * Sgîrcitu tot nu are voie să ia legătura cu fosta soție, Liliana Valentina Ștefan, cercetată și ea în același dosar de cămătărie

 

Inculpații Titi Sgîrcitu și Ion Croitoru, judecați în dosarul “Cămătarii - Rețeaua Sgîrcitu”, nu au intrat prea bine în noul an. Asta pentru că judecătorii le-au respins, din nou, cererile prin care solicitau să le fie înlocuit arestul la domiciliu. Sgîrcitu tot nu are voie să ia legătura cu fosta sa soție, cercetată în același dosar de cămătărie. “Respinge cererile inculpaților Sgîrcitu Titi și Croitoru Ion de înlocuire a măsurii preventive a arestului la domiciliu cu măsura preventivă a controlului judiciar. Respinge cererea inculpatului Sgîrcitu Titi de a i se permite să ia legătura cu inculpata Ștefan Liliana Valentina pentru a discuta aspecte legate de exercitarea autorității părintești asupra copiilor rezultați din căsătorie. Obligă inculpații la plata cheltuielilor judiciare către stat”, este soluția dată de Tribunalul Brăila, la ședința din data de 9 ianuarie 2018.

Dosarul “Cămătarii - Rețeaua Sgîrcitu”, este pe rolul instanței de judecată, următorul termen fiind stabilit pentru data de 23 ianuarie.

Grupul infracțional cu activitate de cămătărie și șantaj, cu lider Titi Sgîrcitu, a fost destructurat de DIICOT, la sfârșitul lunii octombrie 2016, când au fost efectuate 9 percheziții domiciliare. Din grupare făceau parte rudele lui Titi, care proveneau însă din familia fostei soții. La sfârșitul lunii ianuarie 2017, toți inculpații acuzați de infracțiuni de cămătărie și șantaj, în frunte cu liderul de grup Titi Sgîrcitu, au reușit să scape, după trei luni, din spatele gratiilor. Titi și Croitoru au fost trimiși în arest la domiciliu.

Potrivit procurorilor DIICOT, membrii grupării îi împrumutau pe oameni cu bani, după ce aflau că au probleme financiare, însă apoi le luau casele. La data de 14 aprilie, procurorii de la Structura Centrală a DIICOT au dispus trimiterea în judecată a inculpaților: Titi Sgîrcitu, Ion Croitoru, Lenuța Croitoru, Liliana Valentina Ștefan (fostă Sgîrcitu), Maria Pană, Dumitrel Pană și Claudiu Daniel Ștefan. Inculpații sunt acuzați de infracțiuni de constituire a unui grup infracțional organizat, camătă, șantaj, influențarea declarațiilor, înșelăciune, evaziune fiscală și spălare de bani. Unul dintre inculpați, respectiv Ionuț Lucian Pană, și-a recunoscut vinovăția și a primit o pedeapsă de 2 ani și 10 luni închisoare, cu suspendare.
Categorie articol: 

Comentarii