Mergi la conţinutul principal

Bursa locurilor de muncă pentru pușcăriași. Au participat 81 de deținuți de la Brăila și Tichilești

în dimineața zilei de 17 noiembrie, la sediul Penitenciarului Brăila, în clubul unității, s-a desfășurat “Bursa locurilor de muncă pentru persoanele private de libertate” * la activitate au participat 70 deținuți custodiați în Penitenciarul Brăila și 11 persoane din cadrul Centrului de Detenție Brăila Tichilești

 

 

 

Locuri de muncă pentru deținuții de la Penitenciarul Brăila și Centrul de Detenție Tichilești. În data de 17 noiembrie, la sediul Penitenciarului Brăila, în clubul unității, începând cu ora 09.00, s-a desfășurat “Bursa locurilor de muncă pentru persoanele private de libertate”. Acțiunea a fost realizată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Brăila în colaborare cu membrii Serviciului de Educație din Penitenciarul Brăila si a Serviciului de Educație din Centrul de Detenție Tichilești Brăila. Pentru acest eveniment angajatorii au oferit locuri de muncă vacante în diferite domenii de activitate. “Prin organizarea acestei activități, s-a avut în vedere promovarea, în rândul antreprenorilor, angajarea persoanelor ce urmează a fi puse în libertate, contribuind astfel la diminuarea marginalizării sociale a acestora. La activitate au participat 70 deținuți custodiați în Penitenciarul Brăila și 11 persoane internate din cadrul Centrului de Detenție Brăila Tichilești. Deținuții care au participat la această activitate sunt persoane aflate în ultima perioadă de executare a pedepsei, calificate sau necalificate, dar care posedă abilități practice într-o meserie”, a precizat cms. șef Simona Koober, purtător de cuvânt al Penitenciarului Brăila.

Potrivit datelor transmise de reprezentanții penitenciarului, operatorii economici  au promovat ofertele locurilor de muncă vacante prin realizarea de interviuri directe între agenții economici locali și persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea creșterii șanselor de angajare a acestora. Cu această ocazie, persoanele private de libertate au avut posibilitatea să studieze ofertele puse la dispoziție și, implicit, identificarea unor oportunități de angajare după liberare.

Obținerea unui loc de muncă după liberare reprezintă un pas extrem de important în procesul de reintegrare socială, astfel că acest demers poate fi realizat doar împreună cu partenerii instituționali, prin mobilizarea autorităților administrațiilor publice locale, în procesul de reintegrare socială a persoanelor care au fost sancționate penal, și responsabilizarea comunității, în raport cu nevoile de suport și asistență ale persoanelor aparținând grupurilor vulnerabile (din care fac parte persoanele care execută o pedeapsă/măsură privativă de libertate). Pregătirea pentru liberare presupune un efort conjugat la persoanei private de libertate și al specialiștilor din penitenciar în scopul reintegrării în comunitate prin identificarea și valorizarea tuturor resurselor și posibilităților existente. Astfel, Penitenciarul Brăila desfășoară o arie largă de activități în scopul reintegrării socio – profesionale a deținuților pentru perioada de după liberare”, a mai declarat sursa citată.

În comunicatul transmis de la Penitenciarul Brăila se mai arată că, alături de oferta făcută de angajatorii prezenți, un element important l-a constituit prezența inspectorilor de specialitate din cadrul Agenției pentru Ocupare a Forței de Muncă Brăila, Virginia Doxan și Silvia Gănescu care au subliniat implicarea instituției amintite în sprijinirea persoanelor aflate în dificultate pentru a-și găsi locuri de muncă, a prezentat deținuților serviciile oferite, au fost instruiți cu privire la modul de completare a unui curriculum vitae. Deținuții au primit materiale informative cu privire la serviciile de care pot beneficia ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, fiind încurajați totodată să caute locuri de muncă după liberare.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro