Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bulgari banuiti de trafic cu arme, arestati in Macedonia

Autoritatile macedonene au arestat patru bulgari, banuiti de trafic cu arme, iar Ministerul macedonean al Apararii a declansat o ancheta interna, dupa ce s-a dovedit ca armele confiscate de politie apartineau fortelor armate, au anuntat simbata surse oficiale, citate de Reuters.
Suspectii au fost retinuti joi, dupa ce politia a oprit, in apropierea capitalei, trei camioane care transportau 300 de arme automate si zeci de lansatoare de grenade.
Presa locala a afirmat ca armele fac parte dintr-un lot donat Macedoniei de NATO.
Ministerul Apararii anuntase initial ca transportul de arme urma sa ajunga la o uzina, pentru a fi predat in schimbul unui lot de armament nou. Politia a precizat insa simbata ca armele confiscate erau noi si erau transportate fara escorta militara sau documentatia necesara.
Presa a publicat informatii conform carora armele se indreptau spre Bulgaria.
Surse din cadrul politiei au afirmat ca noua persoane au fost deja interogate, iar ministrul Apararii a anuntat ca il va inlocui pe directorul departamentului de lotistica.
Acest caz poate pune intr-o pozitie incomoda autoritatile macedonene, care lupta impotriva criminalitatii organizate si a coruptiei si sa reformeze armata, in incercarea de a se apropia de Uniunea Europeana si NATO. Macedonia, cu o populatie de doua milioane de locuitori, a devenit candidat la UE in decembrie 2005 si se asteapta la o invitatie de aderare la NATO in 2008.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii