Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bugetul pe 2009, in viziunea lui Boc, asigura o economie stabilizata, nu o tara datoare

"Guvernul prezinta un buget care lupta cu criza. Este un buget exigent cu prezentul, dar corect cu viitorul Romaniei. Exprima viziunea unui Guvern care vrea sa lase in urma o economie stabilizata, nu o tara datoare. Este un buget care elimina risipa si nepasarea iresponsabila guvernarii anterioare", a sustinut Boc
Potrivit acestuia, bugetul este alcatuit in conformitate cu doua constrangeri majore: una externa, legata de criza, "cea mai mare din ultimii 60 de ani" si una interna care, dincolo de implicatiile crizei in Romania, "tine de risipa si nepasarea guvernului anterior". Boc a amintit faptul ca, in 2008, Romania a inregistrat cea mai mare crestere economica de dupa 1989, insa Guvernul Tariceanu a lasat "un incredibil deficit bugetar de 5,3%"
"Deficitul de 5,3% ne pune in situatia de a fi in fata declansarii procedurilor europene privind deficitul bugetar excesiv", a avertizat Boc. "La fiecare 100 lei produsi de romani, Guvernul Tariceanu a cheltuit 105 lei, fara sa investeasca nimic in ziua de maine. Banii s-au dus pe sustinerea aparatului guvernamental, pe consumul bunurilor de lux", a acuzat premierul, adaugand ca s-a ajuns la "obezitate birocratica".
Emil Boc a continuat sirul criticilor la adresa vechiului Executiv, declarand ca, anul trecut, cheltuielile de personal au crescut cu 29% fata de 2007, cheltuielile cu bunuri si servicii cu 32% fata de 2007.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii