Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bugetul o ia la vale odată cu Voinea şi Gherghina

Deficitul bugetar ar putea "să o ia la vale" pentru că au dispărut cei doi "jandarmi", Liviu Voinea şi Gheorghe Gherghina, consideră deputatul PDL Gheorghe Ialomiţianu.
"Nu avem buget, nu avem prioritizare. Avem deficitul bugetar, dar s-ar putea să o ia la vale pentru că au dispărut acei "jandarmi", cei doi, domnii Voinea şi Gherghina, care au plătit cu funcţia pentru că nu au fost de acord cu anumite cheltuieli", a spus Ialomiţianu.
Potrivit acestuia, în momentul de faţă România nu se mai conduce după buget.
"În momentul de faţă nu mai avem buget. România, în momentul de faţă, nu se mai conduce după buget. Se conduce după cât încasăm. Lucrul acesta l-a spus şi actualul ministru de Finanţe, doamna Ioana Petrescu, care a spus - de ce să comparăm în execuţia bugetară cât am prevăzut în buget şi cât am încasat, pentru că sunt nişte cifre după nişte estimări şi nu întotdeauna sunt realiste. Atunci cum s-a întocmit bugetul? Vrea să acopere o lipsă de performanţă privind încasările", a mai afirmat deputatul PDL.
Ialomiţianu a mai spus că ţinta de deficit bugetar se atinge printr-o politică bugetară greşită.
"Singurul obiectiv, până în momentul de faţă, este încadrarea în deficitul bugetar. Ţinta de deficit bugetar se atinge printr-o politică bugetară greşită. Cu ce ne confruntăm? Tăieri de investiţii şi introducere de impozite şi taxe", a mai arătat Ialomiţianu.

PSD neagă

Preşedintele Comisiei pentru buget-finanţe din Senat, social-democratul Cosmin Nicula, afirmă că bugetul României este unul "consolidat" şi "foarte bine fundamentat".
El a comentat declaraţiile deputatului PDL Gheorghe Ialomiţianu potrivit cărora deficitul bugetar ar putea "să o ia la vale", recomandându-i democrat-liberalului să compare perioada cât România a fost condusă de Cabinetul Boc cu cea a guvernării Ponta.
"Domnul Ialomiţianu ne-a obişnuit cu declaraţiile politice pe care le face. Eu i-aş aduce, însă, aminte de perioada când miniştri ai Finanţelor au fost Gheorghe Pogea şi el. I-aş recomanda să facă o comparaţie între perioada când PDL era la guvernare, iar el ministrul Finanţelor, şi actuala situaţie în care, eu spun, că bugetul României este unul consolidat şi foarte bine fundamentat fără ca banii publici să mai fie epuraţi pe criterii politice pentru firme ale grupurilor de interese din partea PDL-ului", a declarat Nicula, pentru Agerpres.
Senatorul PSD a adăugat că bugetul României, sub guvernarea PDL, era unul "în scădere drastică". "În următoarea perioadă, cu siguranţă, pe măsurile luate de către Guvernul Ponta, bugetul va simţi o creştere continuă în următorii ani", a conchis el, fără să argumenteze în vreun fel pe ce se bazează când face aceste afirmaţii.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii