Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Broadhurst retrage de la bursa companiile Vel Pitar si WinMarkt

Compania de morarit si panificatie Vel Pitar si lantul de centre comerciale WinMarkt, firme detinute de fondul de investitii Broadhurst, vor fi delistate de la bursa, potrivit unor anunturi de convocare pentru luna martie a Adunarilor Generale ale Actionarilor ale celor doua societati.
Titlurile Vel Pitar sint tranzactionate la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti, iar cele ale WinMarkt se afla in curs de translatare de pe piata Rasdaq la Bursa de Valori.
Actionarul majoritar al celor doua companii, cu participatii de peste 80%, este fondul american de investitii Broadhurst Investments, administrat in Romania de New Century Holdings, grup de investitii in tarile din Europa Centrala si de Est, unde a realizat investitii de peste trei miliarde de dolari, din care 300 milioane dolari in Romania.
Lantul de centre comerciale WinMarkt estimeaza pentru 2005 o cifra de afaceri de 12 milioane de dolari, iar pentru 2006 si-a propus o crestere la 19 milioane de dolari.
Vel Pitar este unul dintre cei mai mari producatori de morarit si panificatie, principalii concurenti de pe piata fiind Dobrogea Constanta, Loulis si Boromir Rimnicu Vilcea. In 2004, Vel Pitar a inregistrat o cifra de afaceri de 85 milioane de dolari.
Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat recent o dispunere de masuri care stabileste ca actionarii companiilor listate la bursa pot hotari retragerea de la tranzactionare si daca detin sub 95% din titluri, in anumite conditii.
Astfel, decizia de retragere de la tranzactionare trebuie sa respecte reglementarile bursei, iar actionarii care nu sint de acord cu hotarirea adunarii generale vor avea dreptul sa iasa din societate si sa obtina contravaloarea actiunilor pe care le detin.
Inainte de precizarile CNVM, Broadhurst Investments Limited a contestat puternic din calitatea de actionar minoritar o decizie similara de delistare aprobata de actionarii majoritari ai companiei de asigurari Asirom.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii