Mergi la conţinutul principal

Brailenii si-au facut cu 30% mai multe pasapoarte

Angajatii Serviciul Public Comunitar de Eliberare si Evidenta a Pasapoartelor Simple Braila au avut mai mult de munca in trimestrul II al anului 2008, comparativ cu trimestrul I. Un raport prezentat recent de sefului Serviciului, comisarul Puiu Boboc, indica faptul ca, in cel de-al doilea trimestru, au fost eliberate peste 3.000 de pasapoarte. Potrivit celor prezentate in raportul comisarului Boboc, preocuparea principala, in perioada analizata, a constituit-o organizarea activitatii in asa fel incit sa se respecte termenul legal de eliberare a documentelor amintite in 7 zile, pentru regimul normal si in 2 ore, pentru regimul de urgenta: "In vederea reducerii birocratiei excesive, a numarului de drumuri si a timpului de asteptare a cetatenilor pentru obtinerea unui pasaport sau a unei adeverinte, precum si pentru desfasurarea in conditii de transparenta a activitatii, s-a lucrat cu publicul la 3 ghisee (doua de primiri cereri si unul de eliberari), toate taxele aferente activitatii pe linie de pasapoarte, inclusiv cele de urgenta, fiind achitate de cetateni la ghiseele Trezoreriei, amenajate intr-o cladire din curtea sediului in care ne desfasuram activitatea. Termenul de 7 zile de la data depunerii documentelor pentru eliberarea pasapoartelor a fost respectat si la Serviciile Publice Comunitare Locale de Evidenta a Persoanelor Faurei, Insuratei si Ianca. Astfel, in acest trimestru s-au emis si predat, pentru eliberarea in sistem de “ghiseu unic”, un numar de 105 pasapoarte (fata de 80, in trimestrul I 2008), din care 45 pentru Faurei, 39 pentru Insuratei si 21 pentru Ianca, inregistrindu-se o crestere de 31 % fata de trimestrul I 2008", a precizat comisarul Boboc. Acesta a remarcat, totusi, numarul relativ mic de pasapoarte eliberate in sistem de "ghiseu unic", cauzele principale, in opinia sa, fiind posibilitatea cetatenilor de a calatori in Uniunea Europeana cu cartea de identitate, precum si prezentarea cetatenilor direct la sediul Serviciului, in special pentru emiterea pasapoartelor in regim de urgenta.
"In acest trimestru au fost emise 3.257 pasapoarte (cu 709 mai mult decit in trimestrul I 2008), din care 3.221 cu cereri la ghiseu (202 cu includere minori) si 36 pentru cetatenii romani cu domiciliul in strainatate (10 depuse prin ambasada si 26 la ghiseul Serviciului). Totodata, au fost efectuate 140 includeri ulterioare ale minorilor in pasapoartele reprezentantilor legali, fata de cele 79 inregistrate in trimestrul I. De asemenea, au fost solutionate 109 cereri de pierdere, 9 de furt si 25 de deteriorare/distrugere a pasapoartelor, cifrele fiind sensibil egale cu cele inregistrate in trimestrul I.
In activitatea de ghiseu, pe linia pierderii, deteriorarii sau distrugerii pasapoartelor, la nivelul Serviciului au fost aplicate un numar de 66 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 2.030 lei, fata de 81 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 2.570 lei, aplicate in trimestrul trecut. Din analiza datelor prezentate mai sus rezulta faptul ca in acest trimestru a crescut semnificativ numarul cererilor de eliberare a pasapoartelor, fiind emise cu 28 % mai multe pasapoarte decit in trimestrul I 2008, cresteri considerabile (77 %) fiind inregistrate si la includerea ulterioara a minorilor in pasapoartele reprezentantilor legali, acestea datorindu-se, in principal, apropierii sezonului estival si cresterii numarului de pasapoarte individuale pentru minorii sub 14 ani, care nu pot parasi tara decit cu pasapoarte individuale sau inclusi in pasapoartele reprezentantilor legali. De remarcat este faptul ca s-au emis 894 pasapoarte in regim de urgenta, ceea ce reprezinta o pondere de 28 % din numarul total de pasapoarte emise in aceasta perioada, procentul fiind sensibil egal cu cel inregistrat in trimestrul I (31 %)", a mai precizat Puiu Boboc.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro