Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brailenii, campioni nationali la donat singe

Vineri si simbata, prin actiunea firmei CaliVita, la Centrul de Transfuzie Sanguina Braila s-a doborit recordul de donare de singe pe tara. In 24 de ore s-au inregistrat 188 de donari, printre donatori fiind si angajatii CTS. Astfel, daca primul donator de vineri a fost ing. Marius Galiceanu, simbata, la ora 8.00, primul donator a fost dr. Magdalena Iugulescu, director al Centrului de Transfuzie Sanguina, careia i s-au alaturat si ceilalti salariati prezenti. Dupa cum am aflat de la dr. Alexandrina Galiceanu, organizatorul acestei actiuni, la donare s-au prezentat peste 200 de braileni, dar o parte dintre acestia sufereau de diverse afectiuni, motiv pentru care recoltarea s-a facut de la 188 de persoane, cel mai mare numar inregistrat la nivel national.
Reamintim ca, pe 11 si 12 mai, firma CaliVita, recunoscuta pentru promovarea unui stil de viata sanatos, impreuna cu Institutul National de Transfuzie Sanguina si Crucea Rosie a declansat actiunea de donare simultana de singe in 12 tari din Europa Centrala si de Est, in incercarea de a stabili un nou record mondial Guinness.
"Cu 188 de donari de singe in 24 de ore, Braila se situeaza pe primul loc pe tara, judetul nostru fiind urmat de Galati. In momentul de fata inca nu putem spune daca s-a doborit sau nou recordul mondial, de 18.000 donatori, detinut in prezent de India, dar, am stabilit cel mai mare numar de donari pe tara si, implicit, pentru Centrul de Transfuzii Braila", a precizat, ieri, dr. Alexandrina Galiceanu.
Categorie articol: 

Comentarii