Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brailencele au jucat din amintiri si au pierdut, din nou, in propriul fieff

In week-end-ul trecut si handbalul feminin brailean a fost la acelasi nivel cu fotbalul.
Contrar tuturor asteptarilor, HC Dunarea a pierdut pe teren propriu in fata penultimei clasate, Tomis Constanta, la capatul unui joc in care elevele profesorului Eugen Bastiurea au fost de nerecunoscut. Daca in teren nu evoluau Gabriela Vasile si Ada Moldovan, diferenta de scor dintre cele doua combatante ar fi fost poate astronomica.
Partida a fost la discretia oaspetelor, desi arbitrii Pripas si Plesa au avut o prestatie care le-a favorizat pe gazde.
Dunarea a fost condusa pe tabela de marcaj timp de 20 de minute, in acel moment, insa brailencele au egalat la 8-8 si spectatorii sperau intr-o rasturnare de situatie numai ca finalul primului act a apartinut tot constantencelor care au si plecat de altfel la cabine cu un avantaj de trei goluri.
In conditiile in care Alina Braniste joaca din amintiri, iar Craciun si alte citeva jucatoare titulare par iesite din forma, Dunarea s-a luptat din rasputeri sa egaleze si chiar a reusit acest lucru in minutul 40. Pentru prima data in acest joc, gazdele au preluat conducerea si din nou spectatorii sperau ca soarta le va suride favoritelor lor, mai ales ca in minutul 52 brailencele conduceau cu 21-19.
Finalul a fost palpitant si foarte echilibrat, numai ca momentul psihologic al partidei s-a derulat in minutul 53. La scorul de 24-24, cind Tomis evolua in doar patru jucatoare de cimp Dunarea a ratat doua atacuri, printre care si o aruncare de la 7 m prin Ada Moldovan, in timp ce Tomisul, in inferioritate a stiut sa gestioneze situatia si a plecat de la Braila cu ambele puncte, gratie si inspiratiei jucatoarei Iovanescu, care a marcat golul victoriei pentru Tomis.
Singurele jucatoare care merita evidentiate de la gazde au fost portarul Vasile si Ada Moldovan, care a marcat nu mai putin de 16 goluri.
In urma acestei infringeri, HC Dunarea ramine pe locul al saselea si deasupra formatiei brailene incep sa se adune deja nori negri.

Rezultatele inregistrate in etapa a 6-a:
Rapid CFR Bucurest - HC Zalau 25-25 (10-11)
HCM Roman - HCM Hidroconcas Buzau 24-25 (10-10)
HC Dunarea Braila - Tomis Constanta 25-26 (10-13)
Rulmentul Urban Brasov - KZN Slatina 47-26 (27-11)
HC Otelul Galati - "U" Jolidon Cluj 35-22 (19-11)
Oltchim Rm. Vilcea - CSM Cetate Devatrans 33-25 (18-13)
HCM Baia Mare - CSM Ploiesti 29-25 (15-12)
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii