Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Braila trecuta prin filtrul politiei

Peste o mie de persoane au trecut prin "sita" politiei in urma unor razii de amploare derulate de oamenii legii pe parcursul a trei zile, atit in municipiu, cit si in judet. Aproximativ 700 dintre ele au fost perchezitionate corporal si 76 au fost amprentate si intruduse in baza de date a Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Braila. Cei depistati ca au incalcat legea au fost amendati, oamenii legii "impartind" 118 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 12.439 de lei.
Startul raziilor a fost dat vineri seara, fiind continuat si simbata, de politisti din cadrul Birourilor de Investigatii Criminale, Politiei Urbane, Investigare a Fraudelor si Detasamentului pentru Interventie Rapida (DPIR), care au actionat pe raza municipiului pentru prevenirea faptelor comise cu violenta. In aproximativ sase ore, cite trei in fiecare seara, politistii au verificat 107 unitati cu profil cafe-bar si internet, au legitimate 522 de persoane, dintre care 384 si perchezitionate corporal sumar, 76 fiind conduse la sediul Politiei si introduse in evidentele acesteia. Mai mult, au fost destramate 27 de grupuri de tineri si oprite si controlate in trafic 48 autovehicule, in total fiind aplicate 45 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 5.383 lei. In timpul raziilor a fost descoperit si un brailean de 27 de ani care, la data de 18 august, a patruns in locuinta unui brailean si a sustras bunuri in valoare de 5.700 lei. Ulterior, Iulian T. a fost prezentat instantei de judecata, care a emis pe numele lui mandat de arestare preventiva pe o perioada de 29 de zile, pentru savirsirea infractiunii de furt calificat.
In municipiu, actiunile au continuat si in zilele de 1 si 2 septembrie, atunci cind lucratori ai Biroului de Politie Urbana si ai Politiei Comunitare au desfasurat activitati specifice in piete, pentru prevenirea faptelor ilicite de comert si a celor de natura sa tulbure ordinea si linistea publica. Astfel, a fost verificata activitatea economica a 17 societati comerciale, 33 asociatii familiale, 29 persoane fizice si 16 producatori particulari, aplicindu-se 31 de amenzi, in valoare totala de 2.450 lei. De asemenea, au fost ridicate in vederea confiscarii 103 pachete cu tigari netimbrate, 33 litri bauturi spirtoase, un aparat foto si 20 kg telemea de oi, bunuri valorind 1.180 lei.

Nici judetul nu a scapat de raziile politistilor

Vineri si simbata, in paralel cu actiunile din municipiu, au actionat in judet politisti din cadrul Biroului de Politie Rurala, DPIR, Serviciilor de Ordine Publica si Investigare a Fraudelor, impreuna cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Braila. Acestia au legitimat 447 persoane, dintre care 328 au fost si perchezitionate corporal, au fost verificate 39 de societati comerciale, au fost destramate 16 grupuri de tineri si au controlat in trafic 92 autovehicule. Pentru neregulile depistate, oamenii legii au aplicat 27 de amenzi, insumind 3.208 lei. Oamenii legii au intocmit si un dosar penal, pe numele lui Aurel Tanase C. (19 ani) ce a fost depistat in discoteca din comuna Chiscani, avind asupra sa un cutit cu lama rabatabila in lungime de 15 cm. "In seara zilei de 1 septembrie, intre orele 21.00-03.00, lucratori de la Politia orasului Insuratei si posturilor de politie arondate au desfasurat o actiune pe linia prevenirii faptelor comise cu violenta. Cu aceasta ocazie, au fost legitimate 31 persoane, dintre care prechezitionate corporal sumar 12, destramate doua grupuri de tineri, aplanata o stare conflictuala, controlate 23 autovehicule, verificati 4 paznici si au fost aplicate 15 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 1.398 lei", ne-a precizat subinspector Jenel Sogor, purtator de cuvint al IPJ Braila.
Categorie articol: 

Comentarii