Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Braila, penultima din tara la Bacalaureat

Rezultatele Examenului national de Bacalaureat, sesiunea de toamna, au aratat ca Braila a cazut in clasamente fata de anii trecuti. Cu o promovabilitate de numai 48,5%, inainte de contestatii, Braila s-a situat pe penultimul loc in ierarhia judetelor cu promovabilitate redusa. Un comunicat al Ministerului Educatiei precizeaza ca promovabilitatea la nivel national a fost de 70%, cu 16 procente mai mult decit anul trecut. Spre deosebire de tendinta de la nivel national, de crestere a promovabilitatii la Examenul de Bacalaureat, la Braila promovabilitatea in aceasta sesiune a bacalaureatului a scazut. In 2006 a fost de 53,17%, iar acum de numai 48,5%.
O rata de promovare de peste 95% s-a inregistrat in judetele: Suceava, Constanta, Hunedoara si Caras Severin - 97,81%. Tot in comunicatul Ministerului se mai mentioneaza si ultimele trei judete din tara in privinta promovabilitatii: Brasov - 38,75%, Braila - 48,5% si Sibiu - 49,16%.
In prima sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an, promovabilitatea inainte de solutionarea contestatiilor a fost de 67,84%, in timp ce la nivel national a fost de 80,70%.
Categorie articol: 

Comentarii