Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Braila nu mai este fruntasa la morti in accidente rutiere

Timp de doua luni de zile, politistii rutieri din Braila si Buzau au actionat pe Drumul National 2B, in vederea reducerii numarului de accidente rutiere grave. Acest program comun a fost demarat la inceputul lunii octombrie si s-a incheiat la sfirsitul lui noiembrie, efective marite formate din lucratori ai Serviciului Politiei Rutiere (SPR), Politiei oraselor Ianca si Insuratei si Posturilor de Politie Traianu, Mircea Voda, Surdila Greci, actionind pe acest sector de drum. Rezultatele obtinute in urma acestui program au fost pozitive, mai ales ca DN 2B figura printre arterele de circulatie unde s-au produs cele mai multe accidente grave. Daca atunci cind s-a demarat actiunea, Braila era pe primul loc la persoane decedate in urma evenimentelor rutiere, acum judetul nostru a trecut pe locul al doilea, dupa Brasov.
Astfel, in cele doua luni, pe DN 2B au avut loc 13 accidente rutiere, din care, doua mortale, 9 cu raniti grav si doua cu raniti usor. Acestea s-au soldat cu trei persoane decedate, 10 ranite grav si 7 ranite usor. "Patru dintre ele s-au produs in ziua de simbata si au fost cauzate pe fondul vitezei neadaptate la conditiile de drum si atmosferice si conducerea sub influenta bauturilor alcoolice, alte 3 fiind inregistrate in ziua de joi, pe fondul neasigurarii la schimbarea directiei de mers si a conducerii imprudente", a precizat purtatorul de cuvint al Inspectoratului de Politie al Judetului, subinspector Jenel Sogor. Potrivit bilantului intocmit de SPR, pe DN 2B, in perioada lunilor octombrie si noiembrie, in ultimii 3 ani, se observa o evolutie relativ constanta a evenimentelor rutiere, cu o usoara crestere in anul 2008. Rutierii au constatat ca, atit in 2007, cit si in 2008, cauza generala favorizanta a accidentelor grave, in perioada celor doua luni, este reprezentata de modul de conducere imprudent al conducatorilor auto. In perioada analizata, se observa ca ponderea savirsirii accidentelor este mai mare pe timp de vreme normala, ceea ce dovedeste ca atunci cind este ceata sau ploaie, soferii circula mai prudent.
Pe parcursul derularii acestui program de prevenire a accidentelor rutiere pe DN 2B, politistii braileni au aplicat 1.885 de sanctiuni contraventionale, 1.404 dintre ele pentru depasirea vitezei regulamentare. De asemenea, oamenii legii au retinut 67 de permise de conducere si au retras 17 certificate de inmatriculare.
Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, s-a constatat ca a scazut numarul persoanelor decedate in accidente rutiere, de la 5 la 3. Pe de alta parte, accidentele rutiere au crescut de la 11 la 13, crescind si numarul persoanelor ranite grav, de la 8 la 10.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii