Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brai-cata, «out» din municipiu

• asta a declarat primarul Brăilei, Marian Dragomir, în cadrul unei conferinţe de presă • muncitorii stradali, şoferii şi personalul TESA şi-au întrerupt activitatea de 2 zile, pentru că există în continuare restanţe la plata salariilor • se pare că acest lucru a fost “scânteia” care a declanşat rezilierea contractului, după ce firma crease deja nemulţumiri mari şi în trecut Municipalităţii şi cetăţenilor

 

Operatorul de salubrizare “Brai-cata” nu mai este dorit în municipiu, din cauza nerespectării contractului încheiat cu Municipalitatea, susţine primarul Marian Dragomir. Ca urmare, a fost demarată procedura de reziliere a documentului respectiv. Asta, în timp ce muncitorii stradali, şoferii şi personalul TESA şi-au întrerupt activitatea miercuri şi joi, din cauza restanţelor salariale. Pentru că nu a mai avut cine curăţa sectorul firmei, iar deşeurile au rămas neridicate, s-a decis renunţarea la serviciile oferite de către operatorul “Brai-cata”, urmând să fie supus la vot şi în şedinţa Consiliului Local din 31 octombrie un proiect de hotărâre în acest sens.

Marian Dragomir a anunţat pe pagina proprie de socializare că va fi reziliat contractul cu “Brai-cata”, menţionând câteva motive ce au stat la baza deciziei: “În ultimele 2 zile nu a ridicat gunoiul menajer şi cel colectat selectiv. În ultima perioadă nu a respectat graficele de ridicare şi a primit multe amenzi. Deşi primăria este cu plata la zi, societatea nu a plătit de 3 luni salariile angajaţilor, are executări silite de la furnizori în valoare de milioane de lei şi nu a plătit în integralitate deszăpezirea din ultimii 2 ani. În ultima perioadă, sectorul acestei societăţi a fost redus din motivele menţionate anterior, iar la şedinţa Consiliului Local din data de 31.10.2019 vom propune şi susţine proiectul de hotărâre privind rezilierea contractului de salubritate. Regretăm situaţia creată de această societate privată şi continuăm măsurile legale”, este postarea făcută de Dragomir pe Facebook.

În zilele la care face referire primarul, muncitorii stradali şi şoferii şi-au întrerupt activitatea, nemulţumiţi fiind de faptul că nu şi-au primit încă salariile pe luna septembrie. Li s-au alăturat şi colegii lor de la TESA, care nu şi-au mai văzut leafa din luna august, când trebuia să fie plătiţi pentru munca depusă în luna iulie. Ultima “grevă” a muncitorilor a avut loc în urmă cu circa două săptămâni, fix din acelaşi motiv. Inspectoratul Teritorial de Muncă Brăila s-a sesizat din oficiu şi a demarat un control, rezultatele confirmând spusele lucrătorilor. Imediat după control, firma a reuşit să plătească parţial restanţele către muncitorii stradali, dar nu şi către personalul TESA, dar ar fi fost făcute promisiuni că vor fi recuperate întârzierile cu banii. Se pare că până în prezent problema nu a fost rezolvată.

Inspectorii ITM au trasat şi un termen, 31 octombrie, pentru ca “Brai-cata” să ajungă la zi cu salariile către angajaţi, altfel societatea este pasibilă de amendă.

Directorul “Brai-cata” Brăila nu a putut fi găsit pentru o reacţie pe acest subiect.

 
Categorie articol: 

Comentarii