Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Braconier prins cu sacul de peşte în căruţă, de poliţiştii de frontieră

• brăileanul în vârstă de 56 de ani a recunoscut că folosise o plasă monofilament interzisă de lege • pentru fapta sa, are acum dosar penal

 

Un brăilean care tocmai pescuise aproape 20 kilograme de peşte, cu o plasă monofilament interzisă de lege, a avut ghinionul să iasă în calea unei patrule a Poliţiei de Frontieră în timp ce se întorcea agale acasă, cu căruţa. Marţi, 2 mai, în jurul orei 14.15, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila, pe timpul desfăşurării unei acţiuni specifice, l-au depistat în zona kilometrului fluvial 200, pe malul stâng al fluviului Dunărea, pe brăileanul Petre L., în vârstă de 56 ani, care se deplasa cu un atelaj hipo, iar la vederea echipajului a aruncat pe jos un sac de rafie voluminos. În urma controlului efectuat asupra sacului de rafie, poliţiştii de frontieră au descoperit cantitatea de 19 kilograme peşte din speciile scrumbie şi plătică. Brăileanul a declarat că peştele îi aparţine şi că l-a pescuit fără a deţine autorizaţie, cu ajutorul unei plase monofilament, dintr-o barcă din lemn, pe care le-a lăsat la malul Dunării.

Cantitatea de peşte, în valoare de 250 lei, a fost ridicată şi predată unei societăţi de profil spre valorificare, iar barca din lemn în valoare de 300 lei a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

“În cauză, poliţiştii de frontieră brăileni efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de pescuitul comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit, pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice mijloace, al peştilor şi vieţuitoarelor acvatice în perioada de prohibiţie şi deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament”, se precizează într-un comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii