Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăilenii sunt invitaţi la lectură în Noaptea Bibliotecilor

Noaptea Bibliotecilor, un eveniment naţional care îşi propune "să readucă la lumină" mersul la bibliotecă, se va desfăşura şi la Brăila în noaptea de 1 octombrie, între orele 17.00 - 02.00. Manifestările programate vor avea loc la cele două secţii ale Bibliotecii Judeţene "Panait Istrati", respectiv cel de la Casa Tineretului, de pe Calea Calarasilor nr. 52, şi Piaţa Poligon nr. 4.
Astfel, la Casa Tineretului, între orele 17.00 - 21.00, sunt organizate ateliere de creaţie plastică, sub genericul "Povestea de seară", în cadrul cărora copiii vor crea, picta şi modela, îndrumaţi de profesori de la Liceul de Artă Hariclea Darclee Brăila. Desenele, măştile, papirusurile şi obiectele de lut realizate vor fi expuse ad-hoc, iar micii artişti vor fi răsplătiţi cu diplome de participare. Între orele 21.00 şi 02.00 se va desfăşura programul "Vreau să fiu bibliotecar pentru o noapte", în care publicul care trece pragul Bibliotecii Judeţene Brăila este invitat să intre în rolul unui bibliotecar şi să afle cum este să lucrezi printre rafturile cu cărţi ale Secţiei de Împrumut pentru Adulţi. De la ora 22.00 până la miezul nopţii, se desfăşoară programul artistic de muzică şi poezie "Saturday Night Fever" (Febra de sâmbătă noaptea). Artiştii adolescenţi - solişti, trupe sau actori - vor încânta cu versuri şi muzică de toate genurile şi pentru toate preferinţele. Spectacolul, oferit de Asociaţia pentru Integrare Europeană a Tinerilor prin Cultură, Artă, Educaţie, Ecoturism, Sport şi Voluntariat va avea loc în holul principal. De la ora 00.00 până la ora 02.00, este programată "Râsoteca de la miezul nopţii", ce cuprinde epigrame, lectură publică din texte umoristice, discuţii libere, glume şi voie bună, la o cafea sau un ceai, cu participarea membrilor Clubului epigramiştilor Ştefan Tropcea Braila.
La sediul din Piaţa Poligon, între orele 21.00 - 01.00, publicul este invitat la "Noaptea filmelor de Oscar", videoproiecţii de filme premiate la cele mai mari festivaluri de film. Tot în această noapte, se vor face înscrieri si eliberare de permise gratuit, împrumut de documente în cele două sedii, acces gratuit în cadrul Secţiei de Internet şi Referinţe electronice: navigare în Internet, jocuri, comunicare, utilizând Yahoo!Messenger sau Skype, socializare prin intermediul reţelelor specifice s.a.
Desfăşurat la nivel naţional sub genericul "Noaptea Bibliotecilor", evenimentul, aflat la prima ediţie, se doreşte a fi o pledoarie pentru mersul la bibliotecă, pentru redescoperirea lecturii de plăcere şi a socializării în spaţii adecvate deopotrivă activităţii culturale, divertismentului şi petrecerii timpului liber.
Categorie articol: 

Comentarii