Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăilenii nu scapă de blestemul noroaielor şi gropilor nici la cimitir

Accesul miilor de brăileni, în aceste zile, spre cimitirele oraşului, a însemnat nu doar o aglomeraţie de nedescris de autovehicule, dar şi neplăcuta surpriză a felului cum sunt administrate aceste locaţii. Astfel, creştinii veniţi cu împărţeală la mormintele celor plecaţi dintre noi au avut parte de dezolanta imagine a containerelor pline şi înconjurate de ambalaje şi vegetaţie tăiată, făcând cunoştinţă şi cu noroiul lăsat în urmă pe unele alei de către constructori sau de la recentele înhumări.
Ceea ce s-a întâmplat pe Str. Pictor Iser şi în faţa cimitirului Brăiliţa 2 întrece, însă, orice măsură: respectiva stradă are lipsă un trotuar, care este, de fapt, ocupat de garaje, în timp ce pe partea opusă alternează grădinile din gard până în carosabil, cu grămezi de piatră, deşeuri şi bălării netăiate. Strada în sine arată într-un hal de nedescris, plină de noroi şi gropi, pe care oameni şi maşini reuşesc cu greu să le ocolească. "Ni s-a tot promis, electoral, că vom avea asfalt, dar ne-am mulţumit şi cu piatra pusă, acum câţiva ani, odată cu lucrările de apă -canal. Dar din reparaţia străzii făcută anul trecut s-a ales praful", ne-a spus, nemulţumit, un localnic.
Până la cimitir şi chiar în faţa acestuia, cei veniţi pe jos la locurile de veci au avut parte numai de noroi şi bălţi, aşa că de dimineaţă şi până după-amiază, cât a durat pelerinajul creştinilor, s-au putut auzi în zonă tot felul de blesteme adresate Primăriei şi "gospodarilor" acesteia.

 
Categorie articol: 

Comentarii