Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăilenii care nu îşi repară faţadele sau nu îşi salubrizează terenurile, amendaţi drastic de Poliţia Locală

• sancţiunile aplicate pe parcursul anului trecut au valoarea totală de 48.000 lei • poliţiştii au identificat sute de imobile cu probleme • pentru o parte dintre acestea, se va plăti anul acesta impozit majorat cu 500% • vestea bună este că au fost şi proprietari care s-au conformat în urma somaţiilor primite de la Poliţia Locală, începând demersurile pentru reabilitarea faţadelor degradate

 

Pe parcursul anului trecut, Poliţia Locală Brăila a aplicat amenzi în valoare totală de 30.000 lei unor proprietari de imobile de pe raza municipiului care, deşi au fost somaţi anterior, au refuzat să ia măsuri pentru renovarea faţadelor. Concret, au fost sancţionaţi 26 de proprietari care nu au făcut lucrările necesare sau nici măcar nu au făcut dovada că au început demersurile în vederea obţinerii autorizaţiilor premergătoare lucrărilor.

În total, pe parcursul anului trecut, Poliţia Locală a identificat peste 136 imobile degradate şi 42 terenuri virane care necesitau lucrări de salubrizare. În acest sens, au fost aplicate 125 de somaţii în vederea respectării prevederilor HCLM nr.5/2003, respectiv asigurarea lucrărilor de reparaţii şi întreţinere a părţilor exterioare ale clădirilor, pentru a nu crea astfel un aspect inestetic municipiului. “Pentru nerespectarea termenelor prevăzute, poliţiştii locali au aplicat, în cursul anului 2019, 26 de amenzi în valoare totală de 30.000 lei. În conformitate cu prevederile HCLM Brăila nr. 720/2018 privind Regulamentul de stabilire a criteriilor de identificare a clădirilor şi terenurilor neîngrijite din intravilanul Municipiului Brăila situate în centrul Istoric al Municipiului Brăila, pentru 71 de imobile se va aplica măsura majorării impozitului”, ne-a precizat Poliţia Locală, prin intermediul unui comunicat de presă. După cum v-am informat recent într-un articol publicat de cotidianul nostru, impozitele se majorează cu 500% în cazul imobilelor cu faţadele degradate.

În aceeaşi informare se menţionează faptul că au fost şi proprietari care s-au conformat prevederilor somaţiilor aplicate, luând măsuri de refacere a faţadelor. Imobilele în cauză sunt situate pe străzi precum Justiţiei, Orientului, C.A. Rosetti, Mihai Eminescu sau Unirii. De asemenea, 17 proprietari au demarat procedura pentru obţinerea autorizaţiilor de construire necesare reabilitării imobilelor.

Poliţia Locală mai precizează că, în unele cazuri, proprietarii încă nu au fost identificaţi, din cauza problemelor juridice existente – proprietarii sunt decedaţi, iar moştenitorii nu au făcut succesiunea; o parte dintre imobile fac obiectul unor litigii aflate pe rol la instanţele judecătoreşti. Astfel de imobile sunt situate pe B-dul Al.I.Cuza, B-dul Dorobanţilor, Str. Fagului, Str. Carpenului, Str. Dianei, Str. Nufărului, Str. C.D. Gherea. 

În ceea ce priveşte terenurile nesalubrizate, au fost identificaţi 42 de proprietari cărora li s-au aplicat somaţii în vederea salubrizării terenurilor. Dintre aceştia, 12 nu s-au conformat, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 18.000 lei, proprietarilor respectivi aplicându-li-se noi somaţii.

“Poliţiştii locali vor continua acţiunile pe această linie, luând măsurile legale ce se impun”, transmite conducerea Poliţiei Locale.                            
Categorie articol: 

Comentarii