Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăileanul Andrei Iliescu este campion european de baschet cu naţionala U20 a României

• în urma acestui succes, tricolorii au promovat în elita bashetului european • un alt jucător de la Cuza Sport, Andrei Damian, va reprezenta România la Campionatul Mondial Universitar de baschet care va avea loc la Taipei

 

După rezultatele foarte bune obţinute pe plan naţional de echipele clubului în sezonul trecut, Cuza Sport a mai bifat şi un succes pe plan internaţional: unul dintre jucătorii formaţi la Brăila, Andrei Iliescu, a câştigat cu echipa naţională a României Campionatul European de baschet U20 – Divizia B. România a bifat şapte victorii din tot atâtea partide disputate, iar victoria cu 80-67, din finala cu naţionala Croaţiei, a propulsat-o în elita baschetului european. În celelalte partide tricolorii, printre care s-a regăsit şi Andrei Iliescu de la Cuza Sport, a învins naţionalele din Georgia, Malta, Macedonia, Albania, Portugalia şi Rusia.

Este cel mai mare rezultat obţinut de baschetul românesc în ultimii zece ani. România a promovat în elita baschetului european, iar la acest succes şi-a adus aportul şi jucătorul brăilean Andrei Iliescu. Nu a fost însă singurul jucător de la Cuza Sport convocat la loturile naţionale. În această vară, Mihnea Done a fost convocat la naţionala U16, iar Andrei Damian va reprezenta România la Campionatul Mondial Universitar de baschet care va avea loc la Taipei. Toate aceste reuşite ale noastre vin după un an foarte bun pe plan intern” a declarat Mircea Totolici, managerul clubului Cuza Sport Brăila.

Sursa citată a mai spus că, în sezonul competiţional 2017-2018, Cuza Sport va înscrie în campionatele naţionale două echipe de juniori U14 şi U18 şi o echipă de seniori în Liga I. “Vrem să reedităm succesele din campionatul trecut cu echipele de juniori, iar la seniori să promovăm în Liga Naţională. Celelalte grupe de copiii, băieţi şi fete, vor participa la competiţii amicale pe plan local şi naţional”, a mai spus Mircea Totolici.
Categorie articol: 

Comentarii