Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăileanca Georgia Crăciun, invitată la Winners Open Cluj-Napoca

• aceasta va juca alături de nume importante ale tenisului feminin românesc: Irina Begu, Jaqueline Cristian, Irina Bara, Gabriela Ruse şi Miriam Bulgaru • Simona Halep şi Horia Tecău vor juca un meci demonstrativ de dublu mixt la primul turneu de tenis care se dispută în România după mai bine de trei luni de zile

 

Tenismena Georgia Crăciun a fost câteva zile acasă la Brăila, iar în această dimineaţă, brăileanca sponsorizată de omul de afaceri Florin Cârligea pleacă la Cluj-Napoca pentru a participa la prima ediţie a turneului de tenis Winners Open. Este primul concurs oficial de tenis de câmp la care participă brăileanca, numărul 354 WTA, după mai bine de trei luni de pauză cauzate de pandemia de coronavirus. Iar participarea la această competiţie dotată cu premii în valoare totală de 30.000 de dolari se face pe bază de invitaţie.

“Sunt fericită că am fost invitată la acest turneu alături de jucătoare importante din România. Mă simt de asemenea onorată să particip la o competiţie care se va încheia cu un meci demonstrativ la care vor fi pe teren Simona Halep şi Horia Tecău, tenismenii care vor reprezenta România la Jocurile Olimpice de la anul. Pentru mine este o competiţie de bun augur, pregătitoare în vederea turneelor oficiale la care voi concura în acest an”, ne-a declarat Georgia Crăciun.

Winners Open se desfăşoară în perioada 2-5 iulie, iar pe afişul de concurs se regăsesc şase nume importante ale tenisului feminin românesc: Irina Begu, Jaqueline Cristian, Irina Bara, Gabriela Ruse, Georgia Crăciun şi Miriam Bulgaru.    

Sistemul de joc aplicat va fi Round Robin. Cele şase jucătoare vor fi împărţite joi, prin tragere la sorţi, în două grupe şi se va juca fiecare cu fiecare. În faza grupelor (joi şi vineri) se va juca cel mai bun din 3 seturi, cu super-tiebreak până la 10 în setul decisiv. În semifinale şi finală se va juca cel mai bun din 3 seturi, cu set decisiv şi tie-break la 6-6.

Câştigătoarea va fi recompensată cu 10.000 de dolari dar va avea onoarea să joace într-un meci demonstrativ de dublu mixt alături de echipa olimpică a României, formată din Simona Halep şi Horia Tecău, precum şi alături de Marius Copil.
Categorie articol: 

Comentarii