Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăileancă tâlhărită lângă Catedrală. Agresorul, arestat şi trimis în judecată

• George Lemnaru, 18 ani, individ cercetat în alte două dosare penale pentru furt, a atacat-o şi a jefuit-o pe o bătrână care se întorcea de la piaţă • incidentul a fost surprins de camerele de supraveghere din zona Catedralei, iar agresorul a recunoscut acuzaţiile

 

Bătrână bruscată şi tâlhărită ziua-n amiaza mare la intersecţia B-dul Dorobanţilor cu strada Tineretului de un individ certat cu legea, identificat ulterior şi închis în Arestul IPJ Brăila.

Procurorul Gheorghe Velea, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila, a dispus trimiterea în judecată a inculpatului George Lemnaru, în vârstă de 18 ani, cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie.

În ziua de 29 ianuarie 2018, în jurul orei 14:00, brăileanca I.T., persoană în vârstă, se întorcea de la piaţă pe B-dul Dorobanţilor, ţinând în mâna stângă poşeta, iar în mâna dreaptă sacoşa cu cumpărături. La intersecţia cu strada Tineretului (în dreptul blocului A40), bătrâna a fost atacată din spate de un individ care i-a smuls poşeta din mână. Victima s-a dezechilibrat şi a căzut, lovindu-se în zona palmei drepte şi a genunchiului.

După ce a pus mâna pe poşeta bătrânei, atacatorul a fugit pe strada Tineretului, către blocul A54 bis, după care a dispărut fără urmă. Victima, care a avut nevoie de 3 zile de îngrijiri medicale, avea să-l descrie ulterior pe tâlhar: 1,75 metri înălţime, haine închise la culoare, fes verde pe cap şi glugă. La scurt  timp, la domiciliul bătrânei s-au deplasat doi brăileni care i-au găsit poşeta abandonată în apropiere de locul faptei. Lipseau din poşetă telefonul mobil şi suma de 410 lei, astfel că poliţiştii au pornit pe urmele infractorului.

Poliţiştii au reuşit să dea de urma telefonului mobil pe care atacatorul îl vânduse unui fost coleg din comuna Vădeni (aparatul fusese pus sub urmărire). Ei au folosit drept probe imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zona în care s-a petrecut tâlhăria. Pe 19 februarie 2018, George Lemnaru a fost condus la sediul poliţiei, pentru cercetări, iar ulterior a fost arestat preventiv. Culmea, când a fost luat pe sus de poliţişti era îmbrăcat cu aceleaşi haine pe care le purtase în momentul în care o atacase pe bătrână.

Potrivit procurorului de caz, Lemnaru a recunoscut săvârşirea faptei şi a participat la reconstituire, precizând, totodată, că mai este cercetat şi pentru furt.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii