Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăilean urmărit naţional, prins şi încarcerat

Un brăilean care se sustrăgea de la executarea unei pedepse cu închisoarea, la care fusese condamnat după ce şi-a falsificat identitatea pentru a obţine un credit bancar, a ajuns în spatele gratiilor. În urma unor activităţi specifice desfăşurate de judiciarişti din cadrul Compartimentului Urmăriri al Serviciului de Investigaţii Criminale, în ziua de 10 mai, la ora 18.00, a fost depistat, pe raza municipiului Brăila, Neculai G. (52 de ani), din municipiu, care era urmărit la nivel naţional din data de 30 martie. Pe numele acestuia,
Judecătoria Brăila a emis pe 11 martie mandat de executare a pedepsei de 4 ani şi 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la fals în înscrisuri oficiale, uz de fals, fals intelectual şi înşelăciune. Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi.
În fapt, brăileanului i s-a reţinut că, în primavara anului 2006, a înlesnit falsificarea unui act de identitate, aparţinând unei alte persoane, prin aplicarea fotografiei sale, în locul celei a posesorului real. Cu actul de identitate falsificat s-a prezentat la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Constanţa, în vederea obţinerii unui nou act de identitate cu fotografia sa, dar cu datele de identificare ale celuilalt. Bărbatul a făcut rost apoi şi de o adeverinţă de salariu şi o copie de pe o carte de muncă false şi s-a prezentat la sediul unei sucursale bancare din localitatea constănţeană Ovidiu, unde a indus în eroare această unitate şi a prejudiciat-o cu suma de 31.788 lei.
Escrocul a fost depistat de poliţişti în urma unui incident stupid. Astfel, la data de 5 iunie 2006, organele de poliţie au fost sesizate cu privire la producerea unui scandal pe strada Iezerului, din municipiu. La faţa locului, oamenii legii au stabilit că cel care provoacă scandal este Nicolae S., de 53 de ani. Datele de stare civilă ale acestuia corespundeau însă unei persoane căreia i se eliberase un act de identitate de către Serviciul de Evidenţă a Persoanei Constanţa. La audieri, bărbatul scandalagiu a declarat că în vara anului 2006 l-a găzduit în locuinţa sa pe Neculai G. Profitând de neatenţia proprietarului, chiriaşul i-a sustras actele de identitate şi certificatul de naştere, plecând spre Constanţa. În martie anul trecut, oamenii legii l-au identificat pe învinuit, care a declarat că în perioada 2006-2009 a fost plecat din ţară. El a recunoscut că în perioada cât a fost găzduit i-a sustras proprietarului buletinul, actul de naştere şi cartea de muncă în scopul obţinerii unei noi cărţi de identitate pe numele său, pe care să o folosească la încheierea unui contract de credit.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii