Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăilean amendat pentru că nu şi-a sterilizat câinii de rasă comună pe care îi creşte într-o curte din municipiu

• Poliţia Locală i-a aplicat bărbatului în vârstă de 46 ani o sancţiune de 300 lei • agenţii au ajuns la acesta în urma unei reclamaţii primite de la vecini • obligaţia de sterilizare a câinilor de rasă comună există încă din 2014, însă foarte puţini brăileni s-au conformat, iar numărul amenzilor aplicate până acum este foarte mic

 

Zilele trecute, Poliţia Locală a amendat, în premieră aproape absolută, un brăilean care nu şi-a sterilizat câinii de rasă comună pe care îi creşte în curtea unui imobil de pe raza municipiului. Agenţii au ajuns la cetăţeanul respectiv în urma unor reclamaţii primite de la vecinii deranjaţi, cel mai probabil, de zgomotul făcut de cele două animale. Din aproape în aproape, poliţiştii locali au constatat că niciunul dintre cei doi câini nu fusese sterilizat, astfel că au aplicat sancţiunea prevăzută de o Hotărâre a Consiliului Local Municipal Brăila, adoptată în 2014.

“Pentru nerespectarea obligaţiei deţinătorilor de câini de a face dovada sterilizării animalului prin carnetul de sănătate al câinelui, conform H.C.L.M. Brăila nr.19/2014, a fost depistat şi sancţionat contravenţional numitul T.G.-Fl., în vârstă de 46 ani, domiciliat în Brăila, pe Str.Plevna, cu amendă în valoare de 300 lei. În calitate de deţinător a doi câini de rasă comună pe care îi creşte în imobilul cu nr.16 situat pe Vadul Schelei, numitul nu a putut face dovada sterilizării acestora”, se precizează într-un comunicat de presă al Poliţiei Locale Brăila.

În ciuda existenţei respectivei HCLM nr. 19 din 2014, al cărei scop era stoparea fenomenului abandonării câinilor pe domeniul public, foarte puţini brăileni şi-au sterilizat câinii de rasă comună pe care îi au în grijă. Dovadă în acest sens stă numărul încă mare de căţei recent fătaţi abandonaţi pe străzile municipiului. În ciuda acestei situaţii, autorităţile locale nu prea se înghesuie să îi sancţioneze pe cei care nu se conformează, amenda aplicată brăileanului T.G. - Fl. fiind prima de acest gen, din ultimul an şi poate chiar mai mult.
Categorie articol: 

Comentarii