Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

UPDATE: Manole Mihăiță a primit confirmarea mandatului de arestare din partea Curții de Apel Galați.Brăilean acuzat de atac armat în Belgia, săltat de mascați

* bărbatul de 27 de ani era căutat de 8 luni de autoritățile din Belgia, fiind urmărit la nivel național și internațional

 

UPDATE: Persoana căutată de autorităţile din Belgia ar fi Manole Mihăiță. După cum se arată pe site-ul Curții de Apel Galați, la data de 17 august, judecătorii au admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi şi au dispus arestarea provizorie a persoanei solicitate Manole Mihăiță, în vederea punerii în executare a mandatului european de arestare emis de Parchetul ANVERS - BELGIA, pe o durată de 15 (cincisprezece) zile, cu începere de la data de 18.08.2017 şi până la data 01.09.2017, inclusiv. S-a dispus emiterea mandatului de arestare provizorie pe numele persoanei solicitate. Prezenta decizie se va comunica Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi Direcţiei de Specialitate din cadrul Ministerului Justiţiei. În plus, se va solicita de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi mandatul european de arestare şi traducerea acestuia în limba română. Se acordă termen pentru continuarea procedurii de executare a mandatului european de arestare la data 01.09.2017, cu citarea persoanei solicitate.

În cauză se poate formula contestație în termen de 24 ore de la pronunţare.

 

 

 

Un brăilean era căutat la nivel internațional, de aproape un an de zile, întrucât este acuzat de atac armat. Bărbatul a fost prins de polițiștii brăileni.

În ziua de 17 august, în intervalul orar 4.30 – 9.00, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au organizat și desfășurat o acțiune pe raza municipiului Brăila, pentru depistarea și încarcerarea persoanelor care se sustrag de la punerea în aplicare a unor mandate de executare a pedepsei închisorii și mandate europene de arestare.

Cu acestă ocazie, polițiștii au efectuat o descindere domiciliară și l-au depistat, pe raza municipiului, pe un brăilean, în vârstă de 27 de ani, ce era urmărit la nivel național și internațional. ”Autoritățile judiciare din Belgia au emis pe numele acestuia, la data de 15.11.2016, un mandat european de arestare pentru comiterea infracțiunii de atac armat, urmând a fi extrădat către acestea”, au transmis reprezentanții IPJ Brăila.

Cel în cauză a fost prezentat la Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați, care a dispus măsura provizorie a reținerii pe o perioadă de 24 de ore.

Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Galați.
Categorie articol: 

Comentarii