Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăila, sub cod portocaliu de viscol, ger și ninsori abundente

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, în urmă cu puțin timp, noi avertizări cod galben şi cod portocaliu de viscol, ger şi ninsori abundente.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 21 martie, ora 14.00 - 22 martie, ora 15.00, vremea va fi deosebit de rece, vor fi ninsori moderate cantitativ şi polei.  În intervalul menționat, vor fi temperaturi cu peste 10 grade mai scăzute decât mediile climatologice ale perioadei în cea mai mare parte a țării. În după-amiaza și seara zilei de miercuri (21 martie) se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare cu depunere de strat de zăpadă pe arii mai extinse în centrul și sud-estul țării, precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură.

În prima parte a zilei de joi (22 martie) în sud-vestul și sudul extrem al teritoriului aria ninsorilor se va extinde, iar vântul va fi în intensificare. La începutul intervalului, în sudul Munteniei și în Dobrogea vor fi și precipitații mixte, favorizând formarea de polei sau ghețuș.     

De asemenea, în intervalul 22 martie, ora 15.00 - 23 martie, ora 20.00, vor ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului şi vreme deosebit de rece.

În Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei și zona Carpaților Meridionali și de Curbură ninsorile vor fi în extindere dinspre sud-vest și în intensificare, se va depune strat nou de zăpadă, local consistent, iar temporar vântul va avea intensificări în medie cu 45…55 km/h, astfel că vor fi intervale de timp cu ninsoare viscolită și spulberată.     

În sudul și în estul Dobrogei precipitațiile vor fi mixte și se va depune polei. Vremea se va menține deosebit de rece până la sfârșitul săptămânii, cu precădere în jumătatea de sud-est, unde intensificările temporare ale vântului vor amplifica senzația de frig. 

 

 Cod portocaliu de ninsori şi viscol

 

Tot astăzi, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis şi un cod portocaliu, valabil în intervalul 22 martie, ora 23.00 - 23 martie ora 15.00. Vor fi ninsori abundente, strat de zăpadă consistent, temporar viscol și vizibilitate scăzută.

În sudul Banatului și al Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei ninsorile vor fi abundente, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50...60 km/h și temporar 65...70 km/h, viscolind și local troienind zăpada și determinând diminuarea vizibilității.

 
Categorie articol: 

Comentarii