Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăila, printre cele mai sărace judeţe în materie de construcţii private

Sub titlul "România de stat versus România privată!", jurnaliştii de la econtext.ro au întocmit o analiză privind volumul construcţiilor private din totalul construcţiilor din România. Astfel, conform topului realizat de econtext.ro, Brăila se află la coada clasamentului, pe poziţia 40, cu un volum al construcţiilor private de 60,90%, ultimele două locuri fiind ocupate de Ialomiţa (59,60%) şi Bucureşti (56,90%).
În ceea ce priveşte primele trei poziţii, acestea sunt "adjudecate" de Satu Mare (96,10%), Maramureş (91,80%) şi Harghita (90,10%).
"De precizat că ne referim exclusiv la construcţii, nu şi la alte tipuri de proprietăţi. Iar prin construcţii înţelegem toate tipurile de clădiri: blocuri, case, stadioane, teatre, cinematografe, clădirile Poliţiei, financiare, instituţii publice, primării, prefecturi, etc. Clădirile aflate în proprietate privată sunt de două tipuri: construite efectiv de către persoane private şi deţinute de persoane private sau dobândite de la stat, prin transfer de proprietate (achiziţie, retrocedare, etc.)", menţionează cei de la econtext.ro.
Categorie articol: 

Comentarii