Mergi la conţinutul principal

Brăila, locul I în topul naţional al «corectitudinii notării»


Ministerul Educaţiei a realizat un top al celor mai "corecte" 50 de şcoli din România care au nivel gimnazial. Clasamentul s-a realizat pe baza diferenţelor înregistrate între media mediilor din ciclul gimnazial şi media mediilor de la Evaluarea Naţională, urmărindu-se ca diferenţele dintre aceşti doi indicatori să fie cât mai mici.
Astfel, judeţul nostru se află pe primul loc pe ţară în ceea ce priveşte diferenţa dintre media claselor V-VIII şi cea de la examenul naţional. Elevii din cele 87 de unităţi de învăţământ au o media de absolvire a gimnazului de 8,65, iar cea de la Evaluarea Naţională este de 7,45. Cu o diferenţă de 1.46 puncte Brăila bate un nou record. Maximul diferenţei pe şcolile judeţului este de 3,69 puncte, iar minimul de 0,10 puncte.
În topul naţional, Brăila figurează cu trei unităţi şcolare: Colegiul "Murgoci" pe locul 7, "Bălcescu" pe locul 9 şi Şcoala "Ion Creangă" pe locul 33. Singurele şcoli unde media de la examenul naţional este mai mare decât cea din clasele V-VIII este la colegiile "Bălcescu" şi "Murgoci".
Cele mai "corecte" 5 şcoli din ţară sunt Colegiul Naţional "B. P. Hasdeu" Buzău, Şcoala "Sf. Iosif" Alba, Şcoala Gimnazială Ulma - Suceava, Colegiul "Petru Rares" Piatra Neamţ şi Colegiul "Andrei Şaguna" Brasov.

Topul şcolilor din Brăila

Primele 20 de locuri în clasamentul pe judeţ al şcolilor care au ciclu gimnazial sunt ocupate de: "Murgoci", "Bălcescu", Şcoala "Ion Creangă", "Iorga", "Mihu Dragomir", "Ana Aslan", "Ion Băncila", "Dimitrie Cantemir", Şcoala Gimnazială Racoviţă, Şcoala Salcia Tudor, "Anghel Saligny", "M. Sadoveanu", "M. Eminescu", "V. Alecsandri", "Al. I. Cuza", "F. Neagu", "Sf. Andrei", Şcoala Cireşu, "Perpessicius" şi Şcoala Bărăganul.
Cele mai slabe şcoli din judeţ, acolo unde elevii au avut mediile din gimnaziu mai mari şi cu trei puncte faţă de cele de la Evaluare, sunt în mare parte din mediul rural. Astfel, ultimele 20 de locuri în clasament sunt ocupate de: Şcoala Gimnazială "Timotei Petride" Latinu, Şcoala Însuraţei, Viziru, Jirlău, Gropeni, Stăncuţa, Mărăşu, Liceul Tehnologic Însurăţei, Perişoru, Lanurile, Roşiori, Siliştea, Dudeşti, Berteştii de Jos, Râmnicelu, Cuza Vodă (Stăncuţa), Liceul "Matei Basarab" Măxineni. La acestea se adaugă şi trei şcoli din municipiu: "Nikos Kazantzaki", Liceul "Grigore Moisil" şi "Mihail Kogălniceanu".

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro