Mergi la conţinutul principal

Brăila, la jumătatea topului naţional privind criminalitatea

potrivit unei situaţii prezentate de www.cotidianul.ro, în ultimii 20 de ani, rata criminalităţii s-a redus la mai bine de jumătate din valoarea maximă înregistrată la sfârşitul anilor '90 • rata criminalităţii în judeţul nostru a avut un parcurs constant, poziţionând judeţul la jumătatea clasamentului naţional

 

Ce loc ocupă Brăila pe Harta Criminalităţii din România? Conform unei analize publicate în ediţia online de ziarul “Cotidianul”, “rata criminalităţii în judeţul Brăila a avut un parcurs constant în ultimii 20 ani, poziţionând judeţul la jumătatea clasamentului naţional. Excepţie constituie perioada dintre 2007 şi 2012, când Brăila a fost în fruntea clasamentului, cu o rată a criminalităţii între 350 şi 400 de condamnări la 100.000 de locuitori. Cu toate acestea, din 2012 încoace, rata criminalităţii este într-o uşoară scădere. În anul 2016 rata criminalităţii a scăzut la mai mult de jumătate faţă de valoarea maximă istorică atinsă de acest judeţ, înregistrându-se 116 condamnări la 100.000 de locuitori”, scrie www.cotidianul.ro, care a făcut şi o hartă interactivă pentru a arăta ce loc ocupă fiecare judeţ din ţară la categoria “criminalitate”. Practic, cifrele date publicităţii prin această analiză, confirmă şi concluzia Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, care, recent, a prezentat o serie de statistici din care reieşea clar această scădere a numărului de infracţiuni din ultimii ani.

Precizăm că săptămâna trecută, www.cotidianul.ro a publicat o analiză amplă a criminalităţii înregistrate în fiecare judeţ al României, pornind de la informaţiile furnizate de Institutului Naţional de Statistică (INS). Din aceasta, reiese că, în ultimii 20 de ani, rata criminalităţii s-a redus la mai bine de jumătate din valoarea maximă înregistrată la sfârşitul anilor '90. Potrivit INS, rata criminalităţii reprezintă numărul persoanelor condamnate definitiv la 100.000 de locuitori. Dacă în 1998 lider în topul criminalităţii era judeţul Mehedinţi, în 2016 primul loc a fost ocupat de Tulcea.

O situaţie îngrijorătoare este întâlnită în judeţele pe teritoriul cărora se află foste zone de exploataţie minieră. Căderea industriei miniere a generat creşterea ratei şomajului şi asta a favorizat creşterea bruscă a ratei criminalităţii. Aşadar, în judeţul Bihor, rata criminalităţii aproape s-a dublat pe parcursul unui an, atingând nivelul maxim înregistrat la nivel naţional. Un exemplu similar este cel al judeţului Mehedinţi, care a înregistrat timp de cinci ani consecutiv, din 1998, cele mai ridicate valori ale ratei criminalităţii din România.

În cei douăzeci de ani analizaţi se observă şi că evoluţia ratei criminalităţii la nivelul Capitalei este constantă, fără diferenţe considerabile de la un an la altul.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro