Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăila este, de astăzi, capitala boxului românesc

* sala de box de la CSM Brăila găzduiește Cupa României la box pentru tineret și Cupa României pentru seniori U 22 * participă în jur de 200 de pugiliști * CSM Brăila are trei sportivi în competiția de tineret, George Dan, Gabriel Nistor și Adrian Ilie

 

Începând de astăzi, Brăila devine capitala boxului românesc. La sala de box de la CSM Brăila se desfășoară Cupa României la box pentru tineret, competiție la care participă pugiliștii cu vârsta de 17 și 18 ani și Cupa României la box pentru seniori U22, mai precis pentru sportivii cu vârste între 18 și 22 de ani.

Clubul brăilean va fi reprezentat la tineret, de trei boxeri, George Dan, categoria 81 kg, de la grupa antrenorului George Perțea, Gabriel Nistor, categoria 52 kg și Adrian Ilie, categoria 81 kg, de la grupa antrenorului Cristian Bălan. George Dan cochetează cu lotul național și are șanse la o medalie. După o absență de un an, Nistor a revenit la sală abia din octombrie 2020, iar Ilie este începător, el fiind legitimat în acest an.

Cele două Cupe reprezintă și un criteriu de selecție pentru loturile naționale ale României, în vederea mondialelor și europenelor de box pentru tineret din acest an.

“Începem anul în forță. După doi ani, la Brăila se reunește din nou elita boxului românesc, la câteva categorii de vârstă și sper să ne achităm ca întotdeauna, de sarcinile organizatorice. În acest an, CSM Brăila va organiza cinci competiții naționale”, ne-a declarat George Perțea, antrenorul Centrului Olimpic și al lotului național de tineret.

La competițiile organizate de CSM Brăila și Federația Română de Box participă în jur de 200 de pugiliști din țară. Nu vor lipsi președintele FR Box, Vasile Cîtea și Relu Auraș, antrenorul coordonator al lotului național de box pentru tineret.

Din păcate competițiile se defășoară fără spectatori.

Aseară a avut loc tragerea la sorți a meciurilor iar astăzi, la ora 16.00 se va auzi primul gong.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii