Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăila - capitala europeană a sporturilor de contact

este structurat în jurul meciurilor a patru "grei" europeni * de asemenea, telespectatorii, dar şi cei care se vor afla în sală se vor delecta şi cu superfight-uri între luptători de renume şi vor admira spectacolul din care nu vor lipsi fetele "dotate"

Pe 1 octombrie, Brăila va fi gazda unui eveniment sportiv de mare amploare, cu expunere internaţională. Este vorba de prima gală din circuitul Superkombat World Grand Prix, circuit ce va reuni nume grele din sporturile de contact din Europa. Aşa cum a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc ieri, preşedintele Superkombat World Grand Prix, promoterul Eduard Irimia, evenimentul de la Brăila reprezintă cel de-al treilea grand prix al circuitului din totalul de patru şi va fi structurat în jurul luptelor a patru "grei" europeni.
"În urma succesului pe care l-a avut în 2004 gala Local Kombat «Arde Brăila» şi pentru că aici am un prieten foarte bun care m-a ajutat să organizez pe plan local acest eveniment, e vorba de Cornel Muşat, am decis că cel de-al treilea Grand Prix Superkombat să aibă loc la Brăila. În plus, am o afinitate pentru acest oraş, de când eram mic şi mă ducea tata la box. Am rămas ataşat de acest loc. Aşa că, acum, dacă am avut ocazia, am organizat această gală aici. Este vorba de un eveniment care va dura 2 ore şi jumătate, care va fi transmis în direct de către Eurosport în 83 de ţări, pe 4 continente, şi în reluare în America Latină. Ne adresăm unui public de peste 200 de milioane de telespectatori. Am decis să înfiinţez Superkombat după ce K1 s-a păbuşit, în urma tragediei prin care a trecut Japonia în 2010. Acum, practic, sportivii de top din K1 se întrec în acest circuit, iar el va fi pe 1 octombrie prezent la Brăila", a explicat Irimia.
Acesta a mai adăugat că pe 1 octombrie vor avea loc două semifinale şi o finală a "greilor", din care câştigătorul va merge direct către finala de la Frankfurt, unde îi va întâlni pe câştigătorii celorlalte Grand Prix-uri. "Eroul" de la Frakfurt va pleca acasă cu o bursă în bani şi o maşină ediţie specială Mitsubishi Lancer Ralliart Superkombat, ce va fi adusă din România cu două zile înainte de meci. De asemenea, organizatorii au pregătit atât celor 200 de milioane de telespectatori din faţa televizoarelor cât şi celor din sală un spectacol pe cinste, cu luptători de mare clasă, care se vor întrece în superfight-uri şi cu fete frumoase, care vor încinge atmosfera.
"Main event-ul va fi meciul dintre Stephan Leko (Germania) şi Sebastian van Thielen (Belgia), urmat de cel dintre Ricardo van den Bos (Olanda) şi Pavel Zuravlev (Ucraina). Cel care va câştiga piramida va merge în finala de la Frankfurt. Avem apoi superfight-urile dintre Cătălin Moroşanu şi Noel Cadet (Franţa), Benjamin Adegbuyi (Romania) vs TBA (to be anounced - va fi anunţat n.r.), Frank Munoz (Spania) vs Sergiano Cairo (Olanda), Corneliu Rus (Romania) vs Mindaugas Sakalauskas (Lituania) (meci rezervă). Va mai fi şi un sportiv care reprezintă această zonă, şi anume Lucian Danilenco, care s-a născut pe lângă Brăila, a crescut la Tulcea şi acum locuieşte în Italia. După cum vedeţi, e vorba de nume mari, numele grele şi sperăm că publicul va gusta meciurile", a adăugat Irimia.

22kombat2
Eduard Irimia şi Cornel Muşat

Public de trei ori mai numeros decât la meciul lui Bute

Promoterul nu a uitat să menţioneze nici faptul că, din punct de vedere al expunerii mediatice, evenimentul de pe 1 octombrie de la Brăila este de 2 - 3 ori mai mare decât meciul susţinut de boxerul Lucian Bute, cu ceva timp în urmă la Bucureşti. Totodată, acesta a precizat cu umor că, deşi e conştient că evenimentele de acest gen şi sporturile de contact, în general, sunt asociate cu o anumită categorie socială, nu poate spera decât că, poate aşa, şi munca poliţiştilor de la "Urmăriţi" va fi mai uşurată. Totodată, Irimia a adăuat că evenimentele pe care le produce nu au implicare politică şi că oricine doreşte să ajute cu ceva la organizarea galei e binevenit, indiferent de spectrul politic din care face parte: "Noi nu avem implicare politică, nu ne certăm cu nimeni, chiar nu avem nicio treabă. Noi promovăm sportul. Oricine vrea să ne ajute cu ceva e binevenit, fie cu cazare la vreun hotel, fie cu orice. Chiar nu avem niciun fel de problemă cu nimeni. Mulţumim administraţiei locale că ne ajută să organizăm treaba şi mă bucur că îl am aici pe Cornel Muşat să mă ajute. Având în vedere că Brăila a fost fieful boxului, mă face să cred că va susţine mereu sporturile de contact şi că gala va fi un succes. Oricum, ne-am luptat din greu ca preţul biletelor să nu fie piperat, în contextul în care în oricare altă parte din Europa, ar fi pornit de la 30 de euro până la 1.000 de euro. Important e că ne vom face cunoscuţi la nivel mondial şi că, măcar pentru două zile, economia Brăilei va simţi asta. Că vin şi interlopi, asta e...de abia se uşurează munca Poliţiei. La o gală de la Braşov s-au făcut 5 arestări la final...La Brăila, data trecută, erau nişte indivizi din ăştia cu lanţuri şi ochelari de soare şi cefe, iar camerele de filmare erau fix pe ei. Asta e, fiecare îşi asumă".
Irimia a ţinut să mai adauge că, dacă e ceva ce îl deranjează, atunci e asocierea dintre K1, care e un show, şi diverşi indivizi care se rup în figuri pe la uşile cluburilor: "Noi nu promovăm violenţa, la galele noastre nu se bat spectatorii. Sportivii noştri nu sunt implicaţi în scandaluri. Dar mai sunt şmecheri din ăştia de păzesc şi ei uşile prin cluburi şi se cred mari ninja".
Promoterul a mai explicat că în afară de meciurile propriu-zise vor mai exista două activităţi, dar de această dată unele caritabile. Astfel, o parte din câştigurile obţinute din vânzarea biletelor vor merge la un fan K1 extrem de bolnav. Cea de-a doua acţiune se referă la o licitaţie cu diverse elemente din echipamentele purtate de sportivi, care va avea loc la petrecerea de după gală, banii ce vor fi strânşi urmând a fi donaţi unui caz social din Brăila.
De organizarea pe plan local a evenimentului şi de vânzarea biletelor se va ocupa Cornel Muşat, care a precizat că o parte din ele vor fi puse în vânzare la Sala Polivalentă, un alt punct de distribuire va fi la parterul magazinului Winmarkt, iar altul în Mall. Biletele se pot găsi la aceste locaţii, începând de mâine. Un bilet în tribună costă 50 de lei, iar unul în zona VIP 200 de lei.
Categorie articol: 

Comentarii