Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Boxerul Marian Piţa este vicecampion naţional de juniori

De fapt, după încheierea finalei categoriei 54 kg, în care au boxat Marian Piţa şi piteşteanul George Iacob, arbitrii l-au desemnat învingător pe brăilean, iar verdictul a fost trecut şi în legitimaţia elevului lui George Perţea, însă după câteva zeci de minute - stupoare! -, aceiaşi arbitri au schimbat verdictul.

În primul meci, Piţa l-a învins prin abandon, în repriza a treia pe Tudor Maghiar de la Baia Mare şi tot cu acelaşi verdict s-a încheiat disputa dintre brăilean şi Alin Dumitrescu de la Petrotub Petrolul Ploieşti. În semifinale Piţa l-a învins la puncte pe Alberto Stoian de la Metrorex Bucureşti, component al lotului naţional de juniori, fost campion naţional de cadeţi în 2009. Elevul lui George Perţea a câştigat şi ultimul duel, cel din finală, în faţa piteşteanului George Iacob, însă arbitrii au schimbat ulterior decizia.

"Toţi cei prezenţi la finale au văzut un singur învingător, pe Piţa şi cum era şi firesc rezultatul meciului a fost trecut în carnetul lui. Numai că după o perioadă scurtă de timp sportivul nostru a fost declarat învins. Nu înţeleg ce s-a întâmplat, pentru că s-au dat două verdicte pentru un singur meci, fără ca vreunul dintre ele să fie anulat", a spus cu amărăciune antrenorul George Perţea.

Ceilalţi sportivi de la grupa antrenorilor Perţea şi Bălan au ratat şansa de a cuceri o medalie. Marian Vişan şi Alexandru Iordache au pierdut din primul meci, iar elevul lui Costică Dafinoiu, Georgian Bardă a fost învins în cel de-al doilea meci.

"Suntem pe un drum bun, avem copii talentaţi dar şi oameni care nu pregetă să ne ajute, de aceea vreau să le mulţumesc pe această cale lui Cornel Muşat, Ilie Paraschiv, Gheorghe Farcaş, Iancu Nedelcu şi nu în ultimul Direcţiei pentru Sport, care ne-au sprijinit de fiecare dată în demersurile noastre de a readuce boxul brăilean la valoarea de altădată", a mai precizat George Perţea.
Categorie articol: 

Comentarii