Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Boxerii Marian Vişan şi Marian Piţa au urcat pe podium la naţionalele de cadeţi

La categoria 44,5 kg Vişan l-a învins prin abandon în prima repriză pe Ion Pavel din Călăraşi însă în cel de-al doilea meci a pierdut la puncte în faţa celui care avea să devină vicecampion naţional, Mircea Rostoş de la Olimpia Cluj.

"Pentru stadiul lor de pregtire pot spune că sunt mulţumit de rezultatele obţinute. Avem mulţi copii valoroşi care vin din urmă, atât din Ianca cât şi din Brăila, care se bucură de condiţii foarte bune, oferite atât de fosta directoare, Tinca Amza cât şi de către Direcţia pentru Sport şi care în curând vor aduce şi mult râvnitele titluri naţionale", a declarat antrenorul George Perţea.

Cel de-al doilea medaliat, Marian Piţa, a boxat un singur meci, unul în care adversar i-a fost Roberto Stoian de la Metrorex, însă el a pierdut la puncte, la o diferenţă foarte mică în faţa bucureşteanului de la Metrorex.

Piţa şi Vişan au fost pregătiţi până în urmă cu trei luni de antrenorul Georgiu Jipa, iar după ce a ieşit la pensie au fost preluaţi de George Perţea.

Ceilalţi trei pugilişti care au reprezentat CSM-ul la naţionalele de cadeţi, Claudiu Laioş, Andrei Tudose şi Bogdan Ivan, fiind la prima lor participare la o competiţie de o asemenea anvergură au fost eliminaţi după primele meciuri.

"Fiind la prima participare la un turneu final, nu au avut experienţa necesară pentru a urca pe podium. Numai cine nu a boxat niciodată nu ştie ce tensiune apasă pe umerii sportivilor atunci când urcă în ring. Ei au avut şi neşansă pentru că au avut adversari fie de la gazde fie dintre cei mai valoroşi boxeri români, însă sunt sportivi ambiţioşi şi la anul cu siguranţă îşi vor îmbunătăţi performanţele", a precizat Costică Dafinoiu, antrenorul celor trei boxeri.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii