Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bombe false, introduse pe un aeroport britanic fara a fi detectate la controlul de securitate

Bombe false au fost introduse in bagaje de mina pe aeroportul Gatwick din Marea Britanie, trecind de verificarile personalului de securitate, in timpul unei inspectii privind masurile de siguranta, relateaza The Sunday Times in editia electronica.
Personalul de la Gatwick nu a reusit sa identifice explozivii artificiali transportati de inspectori sub acoperire de la Bruxelles, desi un dispozitiv ar fi fost identificat ca suspect de aparatele cu raze X.
Dispozitivul ar fi fost restituit presupusului terorist deoarece persoana care a efectuat verificarea nu si-a dat seama de descoperire, potrivit unei surse aeroportuare. Lacunele evidentiate la inspectia de luna aceasta a Comisiei Europene vor fi testate din nou saptamina aceasta.
Surse de la Gatwick sustin ca activitatea personalului de securitate este afectata de nevoia de a impiedica formarea unor cozi. Conform regulilor introduse in martie, BAA, proprietarul aeroportului Gatwick, poate fi amendata cu maximum 22 de milioane de euro pe an, daca pasagerii sint nevoiti frecvent sa astepte mai mult de cinci minute pentru controlul de securitate.
"Intr-un caz (in timpul inspectiei recente), o bomba falsa a fost semnalata pe ecran, dar geanta verificata a fost restituita inspectorului deoarece nu stiau ce este. Se concentreaza atit de mult pe cautarea lichidelor incit par sa uite de cele elementare", a declarat o sursa din cadrul aeroportului.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii