Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bombe distruse de pirotehniştii ISU Brăila în poligonul de la Muchea

• în total, au fost detonate 16 elemente de muniţie găsite în ultima perioadă pe raza judeţului Brăila

 

Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dunărea”  Brăila, a organizat şi desfăşurat, vineri, 16 noiembrie, în Poligonul de specialitate Muchea, o activitate de distrugere a elementelor de muniţie rămase neexplodate din timpul conflictelor armate din secolul trecut. Acestea au fost descoperite în ultima perioadă pe raza mai multor localităţi din judeţul nostru.

În total, au fost distruse 16 elemente de muniţie rămase din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Este vorba despre 8 proiectile explozive cal. 76 mm, un proiectil perforant cal. 75 mm, un focos de proiectil exploziv cal. 76 mm, 3 proiectile explozive cal. 100 mm, un proiectil exploziv cal. 122 mm, o bombă de aruncător cal. 82 mm şi o bombă de aruncător cal. 60 mm. Pentru distrugerea acestora s-au folosit circa 9,6 kg exploziv.

Paza transportului şi asigurarea perimetrului zonei de executare a lucrărilor de distrugere au fost asigurate de un echipaj al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Brăila şi un echipaj al Poliţiei Rutiere Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii