Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bogatul Brăilei: Gheorghe Caruz - 303 milioane euro

Ca o noutate, pe locul III în topul judeţean se clasează unul dintre asociaţii SC "Lactaprod" - Mihai Petrea, cu o avere de 2 milioane euro.
Aşa cum a declarat redactorilor care au realizat TOP Forbes 500, Caruz are afaceri în industria cărnii, comerţ, hoteluri şi restaurante, imobiliare, producţia de sucuri şi de biodiesel. Ca planuri de viitor are de gând să investească aproximativ 18 milioane euro într-un abator şi o fabrică de tranşare carne şi alte 6 milioane euro în complexul de porci din apropierea municipiului. De asemenea, vrea să facă o reţea proprie de magazine în Muntenia, Dobrogea şi Moldova. La fel ca şi în ediţia de anul trecut, Caruz nu a pomenit nimic despre imaginea proastă pe care o are în rândul brăilenilor din cauza mirosului groaznic ce răzbate dinspre fermele de creştere a porcilor, amplasate la marginea oraşului. Probabil că măcar o parte din cele 6 milioane de euro despre care vorbea la capitolul plan de investiţii va viza, totuşi, şi problema mirosului.
Ocupantul locului II, omul de afaceri Marin Moraru, administrează grupul de firme "Marex" din care fac parte potrivit celor la Forbes firmele "Marex" SA, "Vegetal Trading", "Best Construct" şi "Stejarul". De asemenea, în material se precizează că cifra de afaceri a întregului grup se ridică la circa 139 milioane euro.
Pe locul III apare Mihai Petrea, a cărui avere a fost evaluată de realizatorii clasamentului la circa 2 milioane euro. Omul de afaceri este asociat al firmei "Lactaprod", deţinătoare a mărcii PACO, participant la programul guvernamental "Lapte-Corn". Cifra de afaceri a grupului condus de Petrea, format din firme ce activează în sectorul lactate, prelucrarea lemnului, ape minerale, hotelier, plus o fabrică de biscuiţi a fost anul trecut de 10 milioane euro.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii