Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Boc îi dă replica vicepremierului ungar

"Problema reorganizării administrativ-teritoriale a României este problema statului român în exclusivitate. Acest gen de declaraţii a determinat şi poziţia ministrului de externe de a invita ambsadorul Ungariei la o discuţie la MAE pentru a stabili coordonatele unui dialog coerent şi instituţional între România şi Ungaria", a spus Boc.
"Problema reorganizării administrativ-teritoriale, ca în orice stat european, este o problemă a statului respectiv", a reiterat premierului, invocând şi o poziţie oficială al UE "cu privire la reorganizarea administrativ-teritorială, spunând foarte clar că este o problemă exclusivă a statului în cauză, statul în cauză având doar obligaţia de a respecta modalitatea de raportare la Eurostat".
Ambasadorul Ungariei la Bucureşti, Oszkár Füzes, a fost invitat ieri la sediul Ministerului Afacerilor Externe pentru a i se comunica dezacordul Bucureştiului faţă de unele declaraţii publice ale autorităţilor ungare referitoare la proiectul reorganizării administrative a României.
"Partea română a apreciat ca neuzual şi nepotrivit demersul public al părţii ungare, în condiţiile în care reorganizarea teritorială a României este o chestiune strict de politică internă, iar dezbaterea publică pe marginea acestui proces a fost lansată de puţin timp", arată MAE într-un comunicat.
Comunicatul MAE precizează că declaraţiile oficialilor ungari au fost făcute în data de 15 iunie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii