Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Boala lungă, moartea poporului

PSD-ul solicită anchetă parlamentară. Parchetele nu-şi mai pot face datoria pentru că, imediat, cazurile sunt "judecate" la televizor. Orice fâs dat într-un sat din România duce, inevitabil, la Traian Băsescu. Traian Băsescu este "vinovat" şi gata. Faptul că suntem în luna decembrie şi e iarnă sunt argumente suficiente pentru a-i dovedi vinovăţia.

Dincolo de acest bâlci ruşinos, dincolo de mascarada oribilă pusă la cale de PSD şi acompaniată pasional de Crin Antonescu şi Ludovic Orban, avem de-a face cu prefigurarea clară a intenţiei de a se da sentimentul ilegitimităţii mandatului lui Traian Băsescu. S-ar face orice pentru asta. De pildă, Crin Antonescu ar fi în stare să devină un fel de vicepreşedinte pe la PSD numai să "iasă" Băsescu tiran. Iliescu ar prelua conducerea PNL-ului numai să fie expulzat din politică Băsescu. Băsescu nici să tuşească nu mai poate, că imediat apare Corina Dragotescu şi îndeamnă poporul la sfat. Această doamnă chiar şi-a exprimat stupefacţia şi îngrijorarea cu privire la hotărârea lui Băsescu de a se lua de moguli, adică de cei care, citez, "dau locuri de muncă". Aşadar, cei care "dau locuri de muncă" sunt deasupra legii. Bun, atunci o propun pe Corina Dragotescu în funcţia de procuror general în guvernul de 12 ore al lui Geoană.
România îmi pare, în momentul de faţă, un anti-stat în care au ieşit la iveală toate manipulaţiunile veroase care stabililesc o cutumă de secol medieval. Cutuma sună aşa: românii sunt de două feluri, unii care răspund întotdeauna în faţa legii (vinovaţi sau nevinovaţi) şi alţii care nu răspund niciodată pentru nimic, orice ar face. În România nu se mai poate trăi decât dacă "monstrul" care o suge este îndestulat, dacă e sătul, dacă are de un million de ori mai mult decât îi trebuie.
Îndemnul la "linişte şi bună înţelegere" adresat lui Traian Băsescu este un îndemn la complicitate. Şi dacă tot felul de "experţi" consideră că Traian Băsescu este o fire conflictuală, eu cred contrariul: Traian Băsescu este prea puţin "conflictual". Ar trebui să apese acceleraţia până la podea, să pună punct circului ambulant şi să dea start la anticipate. Să aflăm şi noi odată pentru totdeauna în ce stat trăim: într-unul european, în care fiecare răspunde de faptele lui, sau într-unul sud-american, cu 15 guverne, 2 şefi de stat, 12 corpuri independente de armată şi trei plantatori de cannabis care să le conducă pe toate?
Categorie articol: 

Comentarii

Recomandari din aceeasi categorie