Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

BNR impiedica serios creditarea

Banca Nationala a Romaniei a redus, saptamina trecuta, rata dobinzii de politica monetara cu un procent, de la 8,5%, la 7,5% pe an, in urma deciziei Consiliului de Administratie al BNR. Dobinda de politica monetara reprezinta dobinda de sterilizare pe care BNR o plateste bancilor comerciale pentru depozitele atrase in cadrul operatiunilor de sterilizare.
Rata dobinzii pentru facilitatea de depozit a fost scazuta de la 4% la 1% pe an, iar cea a dobinzii pentru facilitatea de creditare de la 20% la 14% pe an. Rata dobinzii penalizatoare pentru deficitul de rezerve minime obligatorii constituite in lei a scazut de la 30% la 21% pe an. De asemenea, Consiliul de Administratie al BNR a hotarit reducerea ratei dobinzii bonificate pentru rezervele minime obligatorii constituite in lei de la 2% la 1,5% pe an, incepind cu perioada de aplicare 24 septembrie-23 octombrie 2005.
Scaderea dobinzii de politica monetara si a celei pentru facilitatea de depozit opreste practic bancile comerciale la poarta BNR, obligindu-le sa caute surse de finantare prin produse de economisire adresate populatiei si firmelor.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii