Mergi la conţinutul principal

Blocul ANL e înclinat, dar nu cade

S-a confirmat. Blocul ANL din Lacu Dulce este înclinat spre linia de tren. După o primă evaluare a stării tehnice a imobilului, făcută la începutul lunii martie, s-a constatat o tasare diferenţiată pe latura opusă intrării în bloc, însă experţii dau garanţii că imobilul nu reprezintă deocamdată un pericol de prăbuşire la cutremur. Spunem "deocamdată", pentru că măsurătorile la faţa locului nu s-au încheiat definitiv, ci sunt într-o "perioadă de observaţie". Cât va mai dura şi această procedură rămâne de văzut, cert este că în urma inspecţiei efectuate de expertul tehnic Ionel Simionescu nu au fost constatate degradări de genul fisurilor sau crăpăturilor în structura de rezidenţă a imobilului, după cum se arată într-un comunicat emis de Serviciul de Utilitate Publică de Administrare a Fondului Locativ şi a Cimitirelor Brăila. De asemenea, au fost verificate reţelele de apă şi canalizare, în interiorul şi exteriorul construcţiei şi s-a constatat că nu există pierderi, iar subsolul tehnic al blocului este uscat şi vizitabil. "După publicarea în ziarul «Obiectiv» a articolului cu privire la înclinarea acestui bloc, am solicitat evaluarea stării tehnicie de către un expert tehnic autorizat. Pentru evaluarea stării tehnice a fost necesară o măsurătoare efectuată cu mijloace optice, pentru a stabili dacă există tasare a terenului de fundare. S-a mai constatat că nivelul tasărilor semnalate şi starea tehnică nu conduc la diminuarea capacităţilor portante ale structurii de rezistenţă în preluarea sarcinii seismice, situaţie ce nu impune adoptarea unor măsuri de punere în siguranţă provizorie a blocului de locuinţe. Starea tehnică a blocului va fi reevalută după parcurgerea perioadei de observaţie constituită din măsurătorile topometrice şi analiza stării structurii de rezistenţă", este precizarea făcută în comunicatul de presă transmis de directorul SUP Fond Locativ, Emilena Huiu. Potrivit acesteia, în urma verificărilor preliminarii s-au luat măsuri pentru refacerea trotuarului de protecţie al blocului pe anumite zone deteriorate, repararea sistemului de jgheaburi şi burlane şi efectuarea sistematizării pe verticală a laturilor neamenajate, pentru evitarea fenomenului de băltire a apelor meteorice. 

Blocul A21a fost construit cu finanţare prin Programul Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe şi a fost recepţionat în aprilie 2004. În tot acest timp, adică în 10 ani, conducerea Fondului Locativ de la Brăila spune că nimeni nu ar fi sesizat existenţa unor probleme tehnice. Curios este că locatarii imobilului spun altceva: "Noi am tot sesizat la asociaţie problemele, dar în afară de o echipă care a venit să facă nişte măsurători, nu s-a mai întâmplat nimic".

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro