Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Big brother" la LPS

Fostul director al Liceul cu Program Sportiv (LPS) Braila este urmarit penal dupa ce in biroul sau s-a descoperit o camera ascunsa de supraveghere. Elena Toader este acuzata ca le-a cerut angajatilor societatii care a instalat sistemul in scoala sa amplaseze o camera video intr-un loc diferit de cel prevazut in aviz. Anchetatorii sint de parere ca directorul ar putea fi acuzat si de incalcarea legii sigurantei nationale. Contactate de reporterii nostri, nici fosta si nici actuala conducere nu au comentat incidentul.
Informatia a venit pe filiera Directiei Judetene Braila a SRI, care s-a sesizat cu privire la faptul ca la LPS, in biroul directorului, functie detinuta pina in urma cu citeva saptamini de Elena Toader, se afla instalata o camera audio-video disimulata, conectata la DVR (Digital Video Recorder) si monitor, neprevazuta in schema de amplasare a camerelor de supraveghere in scoala. Aceasta fapta contravine dispozitiilor Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor, care prevad ca societatilor specializate in domeniul sistemelor de alarmare le sint interzise culegerea de informatii, inregistrari audio sau video care excedeaza obiectul de activitate pentru care li s-a acordat licenta, precum si instalarea de echipamente disimulate, care le permit executarea acestor activitati. Ancheta a stabilit ca dispozitivul a fost montat in cadrul sistemului de supraveghere al scolii, alaturi de alte 13 camere si trebuia sa fie amplasat in afara institutiei de invatamint. Politistii au gasit camera in spatele unui dulap, avind "vedere" printr-un orificiu de citiva milimetri. "De precizat ca pentru instalarea acelei camere audio-video disimulate din biroul directorului era necesara obtinerea unui aviz de la Inspectoratul de Politie al Judetului Braila, ceea ce nu s-a solicitat. Parchetul de pe linga Tribunalul Braila a inregistrat cauza la numar unic, iar echipa complexa constituita in acest scop a efectuat cercetarea locului faptei si, coroborat cu celelalte verificari, a reiesit ca cele sesizate se confirma. Ulterior, procurorul de caz a confirmat propunerea organului de politie judiciara, astfel ca la data de 25 noiembrie 2008, s-a inceput urmarirea penala impotriva invinuitei, sub aspectul incalcarii dispozitiilor legale invocate", a precizat subinspector Jenel Sogor, purtator de cuvint al Politiei brailene.
Mai mult decit atit, fosta conducere ar putea fi acuzata si de incalcarea legii sigurantei nationale, situatie in care competenta de a efectua urmarirea penala ii revine Parchetului de pe linga Curtea de Apel Galati, careia ii va fi declinata cauza. Faptele constatate pina in prezent vizeaza si personalul societatii care a instalat sistemul, fiind susceptibil de a fi incadrat in aceleasi dispozitii legale.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii