Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Biblioteca Județeană sprijină comunitatea. Clubul de robotică s-a transformat în atelier de confecționat viziere de protecție pentru eroii din linia întâi

* 10 angajați ai bibliotecii lucrează în 3 schimburi, 24 de ore din 24, pentru a realiza viziere pentru Spitalul Județean de Urgență Brăila * deocamdată, primele 60 de bucăți au ajuns la angajați din rândul poliției brăilene, iar cei de la spital au nevoie de 1.000 bucăți

 

După ce în ultimii doi ani a fost locul în care elevii brăileni descopereau tainele roboticii, Makerspace-ul Bibliotecii Județene ”Panait Istrati” s-a transformat în prezent în atelier de confecționat viziere de protecție, echipamente atât de necesare eroilor din linia întâi. Clubul de robotică dispune de dotarea necesară, iar în prezent se lucrează non stop la confecționarea acestora, mai ales că cererea pentru astfel de viziere este foarte mare.

”Biblioteca Județeană este o instituție a comunității și în această perioadă grea pentru toată lumea încercăm să venim în ajutor. Practic ideea ne-a venit de la nevoia creată în societate. Chiar nu ne-a trecut nicio secundă prin cap când am realizat acest Makerspace că putem face aceste viziere de protecție. Makerspace-ul este destinat elevilor și tinerilor care vor să învețe robotică dar am primit un imbold să spun așa de la Asociația Nație prin Educație, cea care se ocupă de organizarea competiției BRD First Tech Challenge, care ne-au spus că dispunem de dotarea necesară și am putea confecționa aceste viziere”, ne-a declarat Corina Ciuraru, coordonatoarea acestui proiect.

Makerspace-ul dispune de 4 imprimante 3D care sunt non stop folosite la realizarea vizierelor. Primul model au învățat să îl confecționeze vizionând un tutorial pe Youtube, iar de atunci zece angajați lucrează 24 de ore din 24, în trei schimburi, pentru a putea onora comenzile instituțiilor care au nevoie de aceste produse. Materialele pentru confecționarea primelor viziere de protecție au fost anchiziționate printr-o chetă realizată de angajații bibliotecii și deja prima serie de circa 60 de bucăți au fost donate poliției brăilene.

În prezent se lucrează la viziere de protecție pentru Spitalul Județean de Urgență Brăila, după ce Consiliul Județean a pus la dispoziție resursele financiare necesare. Unitatea spitalicească a cerut 1.000 de bucăți.

”Donațiile în bani sunt utile însă în momentul de față e o problemă cu materialelor necesare. Nu mai avem multe, iar furnizorii sunt și ei cu stocurile terminate. Noi muncim aici în Makerspace însă producția ar merge și mai bine dacă am avea de unde să cumpărăm materia primă. Sperăm totuși să reușim să realizăm cât mai multe viziere pentru că Biblioteca Județeană a arătat în acești ani că este mai mult decât o bibliotecă și suntem și de această dată alături de comunitate”, ne-a mai spus aceasta.

 
Categorie articol: 

Comentarii