Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Berlusconi ia din nou calea tribunalelor

Magistraţii milanezi n-au aşteptat prea mult. Imediat ce Curtea Constituţională a publicat decizia prin care a respins legea Alfano, ce îl proteja pe preşedintele Consiliului de orice urmărire penală pe durata mandatului, ei au repornit maşina judiciară.
Prima întâlnire cu justiţia, de pe banca acuzaţilor, a Cavalerului în vârstă de 73 de ani va avea loc la 16 noiembrie, într-o afacere în care grupul său media, Mediaset, este acuzat s-a sustras de la plata impozitelor datorate statului prin suprafacturarea unor drepturi de difuzare.
Însă procesul cel mai aşteptat, cel pentru corupţie, se va relua la 27 noiembrie. Berlusconi este acuzat că i-a dat avocatului său britanic David Mills suma de 600.000 de dolari pentru a depune mărturie falsă, favorabilă lui, în alte procese deschise împotriva sa în anii '90.
Mills a fost condamnat la patru ani şi jumătate închisoare în această afacere, pedeapsă confirmată marţea trecută şi în apel. Cazul lui Berlusconi a fost disociat graţie legii cu privire la imunitatea penală adoptată la 22 iulie 2008, la numai câteva săptămâni după întoarcerea sa la putere. Legea a fost însă respinsă de Curtea Constituţională la 7 octombrie.
Şeful guvernului de dreapta, care se declară victima "judecătorilor de stânga", a calificat deja aceste două procese drept "farse autentice" şi a avertizat că îşi va sacrifica din timpul necesar exercitării funcţiei pentru a merge în faţa tribunalelor şi pentru a dezminţi toate acuzaţiile care i se aduc.
În cazul unei condamnări, a anunţat el sâmbătă, nu va demisiona.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii